www.salangen-nyheter.com

theresebig
Therese Figenschau er like fotogen som hun er flink til å synge. FOTO: HELENE ANTONETTE WESTGAARD

Therese 15 år fra Salangen:

Er et stort sangtalent!

SJØVEGAN: Salangen har flere talenter på ulike områder, og denne uken har "Ung i Salangen" redaksjonen intervjuet sangeren Therese Figenschau (bildet).


Therese Figenschau begynte med og spille gitar og synge i 11-12 års alderen. Moren hennes lærte henne noen grep, og derretter lærte hun seg selv og spille. Hun skriver egne sanger men hun er litt usikker på dem, så hun venter med og synge dem blant folk. - Hver sang jeg synger betyr noe for meg, sier Therese og tenker seg litt om.


Begynnelsen
Therese vokste opp i en musikalsk familie, der moren spiller gitar og synger. Hun startet og synge i 2.klassen, hun ville prøve og synge en "Jul i Blåfjell" sang. Læreren som hørte henne ble sjokkert og likte det. Hun synes det var kjempeartig. Det var under 10.klassens julerevy den 14.desember at folk i Salangen virkelig la merke til Therese's sangtalent, da hun fremførte melodien "What's up" av gruppa 4 non blondes.
 

 
Therese Figenschau er et stort sangtalent i Salangen. FOTO: HELENE ANTONETTE WESTGAARD


Musikk i fremtiden

Therese skal satse på musikken, og hun bestemte seg i 9. klasse for og velge musikk - dans - drama på videregående. - Min største drøm er og bli noe innen musikk, sier Therese. Therese synes det er kjempeartig og synge blant folk, men hun blir kjempe nervøs rett før hun synger. Da "Ung i Salangen" møtte henne hadde hun nettopp vært med i ungdomsprogrammet Spotlight og spilte to sanger på web-tv. Kanskje engang i fremtiden er hun og se blant mange kjente artister i Norge og ute i verden?


Se musikkvideo av Therese Figenschau under:

Til nyhetsarkivet