www.salangen-nyheter.com

elgpaakjorselbig[1]
En drosje fra Sjøvegan kjørte på ettermiddagen 4.juledag, på en elgkalv på riksvei 851 nord for Høylund-krysset i Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Hendelse 4.juledag:

Hardt møte med elgen

STROKKENES: En elgkalv måtte avlives etter sammenstøt med en drosjebil 4.juledag ettermiddag i nærheten av Høylund- krysset i Salangen.


Rundt 17.20- tiden onsdag ettermiddag fikk Ettersøksringen i Salangen inn en melding om en elgkalv som var blitt påkjørt på riksvei 851 like nord for Høylund- krysset på veien mot Setermoen. Det var en drosje fra Sjøvegan som var innvolvert i hendelsen. Sjåføren forklarte til nettavisens journalist på stedet at elgen kom plutselig ut i veibanen, og at det var glatt og at han ikke greide å forhindre sammenstøtet. Sjåføren ble ikke skadet i hendelsen. Men bilen pådro seg skader både på panser og på frontrute.


Elgkalven som ble påkjørt, ble etter kort tid avlivet av vakthavende jeger på Ettersøksringen. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Avlivet kalven

Vakthavende jeger på Ettersøksringen kom etter kort tid å avlivet elgkalven som lå i veigrøfta, med to bakbein som var knekt. En oppfordring til billister som skal til Setermoen i kveld eller i dagene som kommer, vær oppmerksom og avgrens farten på denne strekningen siden elgen nå trekker ned mot veien, ettersom det er kommet snø.

Til nyhetsarkivet