I det siste året har Ronny Trælvik og Lill-Karin Nyland reist omkring i hele Troms for å samle inn fakta og historier rundt omkring kirkene. - Det hele begynte med at jeg har en fasinasjon av kirkebygg. I tillegg har dette aldri blitt gjort før, å ha opplysningene i et samleverk, forteller Trælvik.


100 kirker
Samlingen vil være i tre bind og omhandler hele 100 kirker i Troms. Blant disse er det blitt skrevet om Salangen kirke. «Det finnes mye interessant og spennende historier blant inventaret i Salangen kirke» står det skrevet om Salangen kirke - Vi har kun valgt å skrive om aktive kirker, som vil da være omtrent 100 kirker. Vi har pratet med folk som har en tilknytning til de ulike kirkene, sier Trælvik.

kirkebokbig2.jpg
Det er skrevet flere sider om Salangen kirke i boka. Svært interessant lesning for den interesserte. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Positiv tilbakemelding
Begge de to initativtakerne er klar i sin sak om jobben med boken. - Slik bok har egentlig ikke vært etterspurt. Vi skriver om dette på grunn av interesse, men tilbakemeldingene vi har fått så langt har vært utrolig positivt. Det er vanskelig for meg å si hvilken kirke som er min favoritt, kirkene er så ulike med ulike historier, flirer Trælvik når jeg prøver å få ham til å si at Salangen har den beste kirken.