På onsdag var Idrettsheia fullstappet av fotballglade mennesker som var åpen og klar til å være med på verdensmesterskapet i integrering. Alle påmeldte ble tilfeldig satt i forskjellige lag med flere språk, religioner og kjønn. Noe som ikke viste seg å være noe utfordring for deltakerne som allikevel sparket fra seg på banen. På verdensmesterskapet kunne man høre en stemme over høytalerne som informerte om alt som skjedde. Det var Maia Gartland Hoff som styrte med mikrofonen, og hun er veldig stolt over arrangementet på Idrettsheia. - Alle får muligheten til å skape nye bekjentskap på tvers av språk, religion og kultur. Og det beste med det hele er at man ikke trenger å være noe fotballstjerne. Her handler det om å ha det gøy og stifte nye vennskap som man ellers kanskje ikke ville gjort på en vanlig hverdag, forteller Hoff til nettavisen.

vm_pa_heia_2017_ingress.jpg
Det var greit å sette seg litt ned i sola etter flere lange fotballkamper. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Leide bil
Det kom også besøkende langveisfra. Leder for AUF Troms og lagkaptein for Lag C, Brynjar Andersen Saus leide en bil sammen med 9 andre fra Tromsø og kjørte hele veien til verdensmesterskapet for å delta. - Det er artig at folk tar seg tid til å komme til Heia, selv om det er ferie. At folk finner tid og kommer gjør arrangementet mye bedre og mer spennende, sier Brynjar og kommenterer det er hans første gang på Heia under dette arrangementet. - Jeg har gledet meg til å komme hit, og det var mye mer spennende enn jeg tenkte meg, sier Brynjar og ler.

vm_pa_heia_2017_ingress3.jpg
Brynjar Andersen Saus ved AUF Troms synes det var artig at så mange som tok seg tid til å være med på VM på Heia. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Vinn og tap
Det gikk slag i slag med kamper under verdensmesterskapet, og blant spillerne satt Majid og Hadi og hentet inn pusten etter sin andre kamp under arrangementet. - Det er første gang for meg her, og dette er veldig morsomt. Vi har vunnet en kamp, men tapte en annen, men sånn er livet, sier Majid til nettavisen og ler før de gjør seg klar til sin tredje runde.

vm_pa_heia_2017_ingress4.jpg
Hadi og Majid var storfornøyd med dagen på Heia, og gleder seg til neste omgang i VM. FOTO: ALEKSANDER WALØR