Ved oppstarten av dette året kom det fram en idé om å skifte navnet til "U4-Området", som for øvrig betydde "Utviklingsområde 4" til noe som ikke bare klinget bedre, men også passet til hva området i dag brukes til. Gjennom teknisk etat, kulturetaten og tidligere folkehelsekoordinator, Anne Mette Brustuen, har området blitt forvandlet til en aktivitetsplass med mange gode bruksmuligheter. Kultursjef i Salangen, Kurt Jan Kvernmo kan dele med nettavisen at det ikke ble diskutert lenge om det nye navnet var riktig. - Det var i alt kommet inn 13 forslag, og etter drøfteperioden bestemte vi oss for at det nye navnet skulle bli "Strandparken", forteller Kvernmo.

Nytt_navn_U4_til_Strandparken_BIG.jpg
Kultursjef i Salangen kommune, Kurt Jan Kvernmo er glad for navneskiftet og håper det smitter fort over på folkemunne. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Strandtema
Det nyomdøpte området deler første del av navnet sitt med nærliggende steder, som blant annet gata Strandveien rett ved siden av, Strandbu Barnehage som ligger lenger bortfor parken og Strandsenteret som er plassert like før du kommer til aktivitetsplassen. Kvernmo legger til i saken at det var på tide å få skiftet navnet ettersom det ikke lenger kan beskrives som en "utviklingsområde". - På vinteren etableres det isflate når det fryser til, campingplass for turister hele året. Da trenger den en litt mer fengende navn, sier Kvernmo. Området skal også få en aktivitetspark til bruk for skoleelever, som etter planen skal være fullført i løpet av høsten 2017. Fram til da håper Kvernmo at befolkningen klarer å huske det nye navnet. - Det blir nok ingen navnefest med det samme, men kanskje en av de neste aktivitetene som skal skje der kan knyttes til navnebyttet, sier Kvernmo og ler.