Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Erling_brattsberg_bondelag_møte_header
Det er to år siden Bratsberg ble medlem i det lokale bondelaget, allerede da var laget helt innaktivt. FOTO: PRIVAT.

Prøver å få aktivitet i bondelaget:

Et etterlengtet møte

BRØSTAD/SJØVEGAN: Etter å lenge ha vært et innaktivt lokallag ønsker nå melkebonden Erling Bratsberg å blåse liv i Dyrøy og Salangen Bondelag. - Det er viktig at bøndene står sammen og har en sterkere stemme i politiske saker.


I lang tid har det lokale bondelaget i Dyrøy og Salangen ligget brakk, noe melkebonde Erling Bratsberg har prøvd å gjøre noe med. Nå har Troms Bondelag tatt initiativ etter gjentatte oppfordringer fra Brattberg, og førstkommende onsdag kommer fylkesleder Asgeir Slåttnes og organisasjonssjef Unni Hellebø Andreassen til Sjøvegan for å lede et møte med formål å få Dyrøy og Salangen bondelag opp å gå igjen. Melkebonde Erling Bratsberg forteller at han lenge har mast på fylkeslaget om å få til et slik møte. Grunnen til at han ønsker mer aktivitet i laget er for å kunne stå sterkere sammen i samfunnsrelaterte spørsmål som kan påvirke bøndenes næring.

Være med å påvirke
Bratsberg mener at dagens regjering fører en politikk som kan gå ut over driften til mange av dagens bønder. - Som et bondelag kan vi sterkere uttale oss i politiske debatter, i tillegg til å kunne være med på høringer, og å påvirke samfunns- og arealplan der bøndenes interesse kan preges. Om man ikke er organisert er det fort at man blir stående alene med lua i hånda, forteller Bratsberg i intervju med nettavisen og legger til at han oppfordrer alle bønder i de to kommunene om å være med å delta på møtet, som for øvrig holdes i underetasjen på Salangshallen, onsdag den 8. november, møtet starter klokken 20:00.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Arrangementer

Søk i våre sider


Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen – Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS