Bybildet på Sjøvegan har gradvis forandret seg, takket være det nye Coop-bygget som for øyeblikket får de ytterste elementene på plass. Allerede fra første dag når det ble gjort kjent for befolkningen i Salangen at det skulle komme et nytt bygg som skulle representere Extra Sjøvegan, ble det lagt fram ønsker om å unngå en "lunsj-boks" design på bygget, og heller gi den en utseende som gir bygget sjel og passer utsikten mot fjorden. Entreprenørene har jobbet på spreng for å få skjellettet til det nye Coop-bygget på plass, men nå som man kan se hvordan bygget tilnærmende vil se ut når den er ferdig har salangsværinger begynt å uttrykke seg om sine meninger på sosiale medier.

coop_bygget_klages_ingress3.jpg
- Bygget er altfor standard og mangler sjel. På toppen av det hele at den skjermer for en allerede flott utsikt mot fjorden, forteller Markus Mildar Svendsen (innerfelt) til nettavisen.

Altfor lite sjel
Det er en genuin frykt for flere beboere i Sjøvegan at den gamle sentrum nå er historie, og at de gamle byggene med sjel gradvis blir å forsvinne. Blant dem som deler sine meninger er Markus Mildar Svendsen, som er redd for at det nye coop-bygget skal skjerme for utsikten utover fjorden, og mener bygget ikke har et utsende som passer resten av Sjøvegan. - Bygget som settes opp nå er altfor "standard". Det er grått og trist, og på toppen av det hele så passer den ikke inn til utsikten mot fjorden og fjellene. I Bardu fikk dem det til mot Ala, så hvorfor ikke her? Jeg vet mange er enige med meg på dette, det er trist at bygget skal være så stilløs som nå, selv om det bærer litt praktisk med seg, forteller Svendsen til nettavisen.