Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
DroftetCoop_Big2
Høyrepolitiker og hytteeier, Geir Vadstein er fornøyd med hvordan ressursutvalget i Salangen behandlet saken som omhandler motorferdsel i utmark. ARKIVFOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Motorferdsel i utmark:

Fornøyd med behandlinga

SJØVEGAN: På ressursutvalgsmøtet som ble holdt på mandag, ble det orientert og diskutert om motorferdsel i utmark. Høyrepolitiker og hytteeier, Geir Vadstein mener de fikk behandlet saken alvorlig.


Vi står foran en ny sesong med aktiviteter på snøscooter. Hytteeiere som skal frakte familien til og fra hytteparadiset eller andre scooter-eiere som bruker kjøreredskapet til annen fritidsbruk. På ressursutvalgsmøtet som ble holdt i Salangen på mandag, ble det lagt fram eksempelsaker og problemstillinger til diskusjon hvor hovedtyngden av saker i Salangen lå innenfor tre formål. Framkomst for de med varig funksjonshemming, kjøring til hytte, og vedkjøring. - Loven er grei som den er, men forskriftene kan tolkes på mange måter, og gir lite spillerom for kommunen. Jeg synes uansett at ressursutvalget tok diskusjonen alvorlig, og er fornøyd inntil videre at fylkesmannen kommer inn og overstyrer hva som skjer videre, forteller Høyrepolitiker og hytteeier, Geir Vadstein til nettavisen.

Tar tid
Alle de tre punktene som ble tatt opp under diskusjonen om motorferdsel i utmark delte på flere merknader som skulle til dispensjasjonen. Spesielt da når det er lov å benytte motorkjøretøy, at det kun skal kjøres når det kan foregå uten at terrenget tar skade, og at kjøringen skal skje hensynsfullt med henold til natur, dyreliv, reindrift og andre som ferdes i naturen. Vadstein kommenterer til nettavisen at Salangen følger på lik linje med flere nabokommuner, blant annet Bardu, med disse punktene. - Vi blir nok ikke å se noe til endringene før til neste år, men fram til da kan vi begynne å tenke litt på scooterløypene i Salangen, avslutter Vadstein til nettavisen.

 

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Arrangementer

Søk i våre sider


Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen – Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS