De siste 10 årene har Fjellkysten Gjestehus ønsket det nye året velkommen ved å arrangere en durabelig nyttårskonsert, men i år tilbyr Fjellkysten noe helt nytt på musikkfronten, nemlig Magyar Hot Club som har blitt beskrevet som en ensemble som lett klarer å høste trampleklapp fra første nummer, som har sitt grunnlagg fra god kritikk de har fått fra publikum og kritikere i fra både Nord-Norge og Russland etter å ha framført både ungarske- og sigøynerfavoritter. Bandet består av Erika Toth på fiolin, Rune Larsen på trekkspill, Ola Rokkones på saksofon, Pål Thorstensen på kontrabass og gjesteartisten Ernö Bangó på det unike kordofon instrumentet, cimbalom som ofte kan høres i samspill med østeuropeisk musikk.

nyttarskonsert_2017_ingress3.jpg
Nyttårskonserten er bygd opp av hylende latter, varm applaus, god mat og enda bedre humør, og i år kanskje en helt ny opplevelse når Ernö Bangó (innerfelt) skal spille på sin cimbalom. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Godt med nytt
Nyttårskonserten har i alle årene som det har blitt arrangert på Fjellkysten, trukket både faste og nye gjester, og i følge daglig leder, Tor Lyngmo har den allerede blitt etterspurt noen ganger. - Når vi kom opp mot desember måned, lurte folk på om det ble konsert også i år. Så klart kan jeg bare si, det er hyggelig å kunne etablere en tradisjon som dette, sier Lyngmo fornøyd til nettavisen, og kommenterer videre at konserten som vanlig er noe godt å se fram til. - Det blir en bra musikalsk levering, og mange gode historier som forteller underveis. Ungarsk musikk er nytt for meg, men man skal jo tåle noe nytt. Det er flott med fornying en gang i blant, avslutter Lyngmo til nettavisen. Det blir lagt opp mot en pause med servering i programmet, og man kan bestille i forveien for en god middag med tapas.