Helt siden det ble kjent at Salangen kommune skulle være vertskommune under januarmøtet hos Fylkesmannen i Troms har de jobbet med å planlegge og samle sammen stoff som skulle være med å representere kommunen for delegatene hos fylkesmannen. - Det gikk veldig bra, vi ga full gass og viste frem hva Salangen hadde å by på, forteller kultursjef i Salangen, Kurt-Jan Kvernmo.

salangen_markerte_seg_artkkelfoto2.jpg
Håvard Sæbø og Steffen Masterbakk avsluttet hele presentasjonen med å fremføre den Salangen-produserte låten Arctic Spring. FOTO: PRIVAT.

Mange musikalske innslag
I løpet av dagen fikk flere av Salangens mange musikktalenter opptre for delegatene. - Vi hadde flere musikalske innslag, både av Håvard og Steffen duo, Awet som spilte krar og sang for forsamlingen, salsingkoret med Tor Magnus Østvik på flygel og Hans Erik Børve som musikalsk leder, og Henriette Fredriksen som sang, og danserne Wanja Nerli og Dorthe Bendriksen. Til slutt gjorde Håvard og Steffen duo et par melodier hvor de avsluttet med sin egenskrevne låt "Arctic Spring" mens det ble vist et bildespill satt sammen av bilder tatt av den lokale fotografen Gulli Ovensen, sier Kvernmo til nettavisen.

 

salangen_markerte_seg_artkkelfoto3.jpg
Henriette Fredriksen var også med til Tromsø for å representere sin hjemkommune. FOTO: PRIVAT.

Film, bøker og blåbærstrø
I tillegg til presentasjonene hadde kultursjefen satt opp en stand i gangen inne på Scandic Ishavshotell som var åpen for alle hotellets gjester. Her var det blant annet stilt frem bøker fra lokale forfattere, blåbærstrø fra det lokale firmaet Arbiota og en storskjerm som viste bilder tatt av Salangen fotoklubb og Oddgeir Sagerup og Salangens egen promofilm. - Denne standen var det ikke bare forsamlingen fra januarmøtet som syntes var interessant. Det var også mange turister som stoppet opp og så på hva vi hadde i Salangen, det var veldig artig, opplyser Kvernmo avsluttende. 

 

salangen_markerte_seg__artikkelfoto_510x340.jpg
- Det var en veldig bra presentasjon og alle som var med å representere kommune  var veldig flinke. Det var gåsehud, latter og tårer, forteller ordfører i Salangen kommune, Sigrun Wiggen Prestbakmo. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR