Nettavisen Salangen-Nyheter AS har den siste tiden vært flere ganger nevnt i media i forbindelse med den kommende TV3 serien som omhandler den lille mediebedriften. I slutten av denne uken har Salangen-Nyheter hatt storfint besøk i lokalet når journalist Hilde Lundgaard og pressefotograf Jan T. Espedal fra Aftenposten har intervjuet og fulgt de ansatte for en artikkel som skal trykkes i Norges mest leste papirmagasin, Aftenpostens A-magasinet.
 

A-magasinet_salangen_nyheter_artikkelfoto2 - Kopi.jpg
Hilde Lundgaard intervjuet flere av de ansatte hos Salangen-Nyheter AS. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN
 

Intervjuer yrkesfrende
Undertegnede journalist tok selv en prat med yrkesfrenden fra landets største papiravis for å få ett innblikk i hva hun gjør her, og hva hun synes om å besøke nettavisen. –Vi er her for å se hvordan dere jobber og for å bli bedre kjent med dere som er ansatte i Salangen-Nyheter, og Jon Henrik Larsen som er en ganske spesiell redaktør. Han tar inn folk med mange ulike evner og han får til mange utrolige ting, forteller Lundgaard.
 

A-magasinet_salangen_nyheter_artikkelfoto1 - Kopi.jpg
– Det er både forskjeller og likheter mellom Aftenposten og Salangen-Nyheter. Den største forskjellen er at dere jobber en del tettere på et lite lokalsamfunn og dekker nok mange av de sakene som ikke havner i Aftenposten, men til felles handler det for begge at man skal produsere interessant stoff som fanger leserne, sier Aftenposten-journalist Hilde Lundgaard. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN
 

– Jeg var spent
Aftenposten-journalisten møtte Salangen-Nyheter grunnlegger Jon Henrik Larsen på konferanse i Oslo tidligere denne uken, og ble da bedre kjent med gründeren og hans stil. Før hun kom til Sjøvegan forteller hun at hun hadde litt forventninger som hun helt klart mener veier opp mot inntrykkene hun har fått etter å ha blitt bedre kjent med nettavisen. – Jeg var veldig spent på å treffe de ansatte i Salangen-Nyheter, og se hvordan det er å jobbe her. Jeg synes det er veldig fine lokaler her, og dere er godt utstyrt. Her ser det ut til at det er godt å være, sier Hilde Lundgaard avsluttende. Artikkelen om nettavisen Salangen-Nyheter vil bli publisert i A-magasinet om to uker.
 

 

A-magasinet_salangen_nyheter_artikkelfoto3 - Kopi.jpg
– Nå håper vi at folk vil lese om dere i Salangen-Nyheter i A-magasinet, for dette synes jeg er en veldig fin historie, sier Lundgaard.. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN