Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hege_berntsen_
Kommunen søker flere ansatte, men har de plass til å bosette alle? Personalsjef i Salangen kommune, Hege G. Berntsen forteller at de så lagt har klart å bosette nyansatte, men legger ikke skjul på at det begynner å bli press på boligmarkedet.

Mye kamp om beinet:

Boligkrise i Salangen?

SJØVEGAN: Det er for tiden boligpress i Salangen. Dette kan sees på som en positiv konsekvens for en kommune i vekst. I tillegg er det flere ledige stillinger, men er begeret fullt på boligmarkedet?


Det utlyses stadig ledige stillinger i Salangen kommune, men på boligsiden er det kamp om beinet for leietakerne. Personalsjef ved Salangen kommune, Hege G. Berntsen forteller at de i høst tok inn fire nyansettelser som alle kom utenbygds fra, og samtlige klarte å finne seg bolig i Salangen. Allikevel legger hun ikke skjul på at det finnes i hvert fall ett tilfelle hvor noen har vært nødt til å bosette seg i en nabokommune som en midlertidig løsning.


–Det er nesten ingenting
Leder i Salangen boligstiftelse, Svein Ingvaldsen forteller at det for tiden er veldig få leiligheter som er ledige i kommunen. –Det er nesten ingenting ledig nå, vi har syv - åtte stykk som står i kø hos oss akkurat nå, og som vi ikke enda har funnet hus til. Det vil nok bli noen ledige leiligheter etter hvert på grunn av utflyttinger, men vi skulle absolutt hatt flere boenheter i kommunen, forteller leder i boligstiftelsen, Svein Ingvaldsen.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider


Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen – Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS