Så er våren kommet og det er tid for den årlige skifting av dekk. - På YX er det ennå litt rolige tider sier Jan Edgar Sørensen, bilmekaniker på YX i Sjøvegan. Dekkskiftet skal egentlig gjøres rundt 1.mai, men det er været som bestemmer, og man skal være skodd etter forholdene. Kjører man av veien på glatta og man har sommerdekk vanker det bot for uvettig kjøring, sier Sørensen til nettavisen. Når dekkene skal legges om er det viktig å se over dekkene at lufttrykket er riktig og hvor stor slitasjen er. -  På sommerdekk er minstekravet 1.6 mm, men NAF anbefaler minimum 3 mm. På vinterdekk er kravet 3 mm, men her anbefaler NAF 4 mm på biler under 3500 kg. Man må også se etter markørene på dekkene. Små utstikkere som ligger i dekkmønsteret. Når disse er slitt bort, varsler dette om at det er på tide å skaffe nye dekk, forteller mekanikeren Jan Edgar.

dekkskifte_2018_BIG.jpg
Den nye balanserings- og dekkmaskin er allerede tatt i bruk ved YX i Sjøvegan, og hjelper de ansatte på verkstedet ved å lette på de daglige tunge løft. FOTO: BENJAMIN BJØRKLI

God hjelp
På YX Sjøvegan bestiller de inn dekk når det er nødvendig, og det går hovedsakelig i Contental. Men det blir for dyrt å bestille i stor kvanta bare for å ha på lager. - Vi har nå også fått inn helt ny balanserings- og dekkmaskin, som er nesten helautomatisk og letter det tunge arbeidet betraktelig. Vi skaffer dekk for alle typer kjøretøy, fra biler til snøfresere og trillebårer. Vi kan ta inn traktordekk også, men mangler utstyr til disse dimensjonene, så disse blir videresendt til bardu. YX har også dekkhotell for inntil 45 biler, sier Jan Edgar Sørensen til nettavisen.