Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
https://www.Autodoc.Co.No
NSR_header
– Resultatet av denne enigheten vil være å ta lærdom av fortiden for å finne bedre løsninger nå og i fremtiden. Det er en enorm uvitenhet blant majoritetsfolket i Norge, men også blant samer. Kort fortalt ønsker vi en mye bedre felles forståelse blant begge partene, sier NSR leder, Niillas Beaska til nettavisen.

Enighet om Sannhets- og forsoningskomisjon:

Håper økt forståelse

KARASJOKK: Det er nå blitt enighet om Sannhets- og forsoningskomisjon kommer det frem i en pressemelding sendt ut fra Norske Samers Riksforbund. – Det var et utfordrende arbeid, sier NSR leder, Niillas Beaska.


Det har vært en lang prosess, men i dag kom endelig pressemeldingen fra Norske Samers Riksforbund (NSR) om at det nå er enighet om Sannhets- og forsoningskomisjonen. I pressemeldingen står det følgende. – Et stort flertall, det vil si de fleste grupper på Sametinget, ble fredags formiddag enige om et felles innspill til mandat for Sannhets- og forsoningskommisjonen som skal se på virkninga av fornorskingspolitikken. Innspillene sendes nå videre til Stortinget.


Rett og trygget til eget morsmål
Leder for NSR, Niillas Beaska opplyser til nettavisen at han nå håper denne enigheten vil medføre en felles forståelse av hva som skjedde i fortiden, og hva som enda henger igjen i dag fra den tiden. – Ett eksempel på dette er for noen uker siden så var det noen samiske barn som ble bedt om å snakke norsk ute på skoleplassen, fordi de andre elevene ikke forsto, og det er en holdning som ikke hører hjemme noen steder. Man skal ha den retten og tryggheten til å kunne snakke sitt eget morsmål. Dette er et typisk eksempel på fordommer som heger igjen, forteller NSR lederen i intervju med nettavisen.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider


Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen – Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS