Siden 2003 har Per Gustav Nilsen og hans familie bodd i Salangen foruten om et periode på to år fra 2009 til 2011 hvor de bodde i nabokommunen Dyrøy. Nilsen er for de aller fleste kjent som prostiprest for Indre Troms prosti. Den 1. september gikk Per Gustav Nilsen av med pensjon og i den anledning skal det den 23. september avholdes en avskjedsgudstjeneste for han i Salangen kirke, her vil blant andre sangkoret Vårkvad være med.

 

Rart å gå ut døren
Per Gustav Nilsen har en lang karriere og har jobbet innen flere fagfelt, fra arkivarbeid til kulturvern av gamle hus og flere år som lærer. Hans tro har fulgt han hele livet og for han har det alltid vært viktig å kunne dele gleden med å tro, noe han også vil fortsette med etter å ha gått av med pensjon. – Det var litt rart å gå ut døren den 1. september, men jeg an se tilbake på et allsidig arbeidsliv og troen vil alltid være med meg. Tiden i Indre Troms prosti har vært veldig hyggelig og jeg har trivdes veldig godt og det har vært veldig trivelig å få lov å bli kjent i nye bygder. I den siste tiden har jeg jobbet mye i Balsfjord kommune, men også i flere andre kommuner. Jeg har trivdes godt med arbeidet, og liker å møte mennesker i alle aldre, forteller Per Gustav Nilsen til nettavisen.

 

Mange jern i ilden
Det er mange ting som engasjerer Nilsen, blant annet er inkludering noe han brenner for og han har vist åpent hjerte for nye landsmenn. I tillegg er samisk og kvensk språk og kultur noe Nilsen har stor interesse for å bevare. Den 23. september klokken 18:00 er alle hjertelig velkommen til gudstjeneste i Salangen kirke. Her blir både sogneprest og prostiprest med i tillegg til sangkoret Vårkvad.