"Mobile DJs", ellers kjent som mobile diskotek begynte å florere i Storbritannia i midten av 60-tallet. Det er i prinsippet et simpelt konsept der plateryttere turnérer med portabelt lyd - og lysanlegg for å bringe festen til nærområdet, men i Norge har dette i aller største grad vært et ukjent begrep. En mobilt diskotek er ment for mindre samlinger av mennesker, som for eksempel selskap, bursdager eller på offentlige steder som resturanter og nattklubber. Tilflyttet Salangsværing, Christopher Jones fra England skal nå introdusere dette konseptet lokalt og har allerede én booking klar.

*Saken fortsetter under bildet*

mobil_diskotek_i_salangen_INGRESS5.jpg
Ekstase! Diskoteket funker feilfritt med både lyd - og lysshow! FOTO: ALEKSANDER WALØR


DJ i hjertet
Christopher Jones har tidligere vært platerytter i England, og har jobbet med dette prosjektet i mange måneder. For han er dette et lidenskapelig prosjekt som handler om å bringe en form for nostalgi, mikset med moderne løsninger til det lokale festmiljøet. – Jeg har tatt på meg noen DJ-oppdrag hvert år, så jeg er ikke rusten, men jeg har ikke drevet et mobilt diskotek på 29 år. Faktisk så hadde jeg mitt siste oppdrag like før jeg kom til Norge, forklarer Jones.

*Saken fortsetter under bildet*

mobil_diskotek_i_salangen_GIFVERSJON_SMALL.gif
Slikt ser det visuelle av det mobile diskoteket ut. Christopher Jones ser ting som kan forbedres og skal fortløpende jobbe med å oppgradere sitt mobile diskotek. FOTO: ALEKSANDER WALØR.


Improvisert utstyr
Som et mobilt diskotek blir man fort sentrum av festen, og da er det viktig å kunne levere så mye festglede som mulig. Jones har bygget det mobile diskoteket helt fra bunn, med gjenstander og ting som folk flest kanskje ville tenkt som skrap. – Stort sett alt jeg bruker er en kombinasjon av ødelagt utstyr som jeg selv har reparert. Alt funker hver for seg, men å få utstyret til å "snakke" sammen er ikke alltid lett, forklarer Jones mens han rigger opp til en testrunde i Medby Grendehus. Testen ble en suksess, og nå er Christopher Jones med sitt mobile diskotek klar til å bringe festen til bygda og folket!.