Salangen kommune er den nittende kommunen i Troms som nå innfører eiendomsskatt. Det var mange delte meninger rundt innføringen blant de folkevalgte i kommunestyret. Kjell Rune Martinsen fra Høyre var tydelig klar i behandlingen med at Salangen Høyre ikke ville gå inn for eiendomsskatt. - Vi i Høyre står for at vi ikke innfører eiendomsskatt. Det holder vi fast med siden vi har det i vårt program. Jeg har ingen plan på hvordan vi skal dekke inn penger i stedet for eiendomsskatt, sier Kjell Rune Martinsen. Han måtte derfor trekke forslaget, ettersom han ikke hadde økonomisk inndekning for det.


På bildet:
Salangen Høyres, Kjell Rune Marthinsen ville ikke gå inn for eiendomsskatt i begynnelsen. Men når saken endelig skulle avgjøres, stemte Marthinsen til slutt for å innføre skatten siden han ikke hadde en annen finansiell plan. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Får inn penger
Salangen kommune starter med eiendomsskatten fra 1.januar i 2012. Kommunen vil tjene inn rundt 2.millioner kroner i 2012 med innføringen. Som en følge av innføringen vil man kunne gå i gang med renoveringen av Salangen skole.


Fortsetter med overføringer
I tilegg til budsjett og innføring av eiendomsskatt, behandlet de folkevalgte tilbudet om web-tv overføringer av møtene i 2011. Et enstemning kommunestyre i Salangen gikk inn for tilbudet fra JHFoto Productions på 50.000 kroner. Dermed blir også møtene i 2011 overført via Salangen-Nyheters WebTV. Se opptak fra møtet torsdag 16.desember ved å klikke her!


Si din mening:
Hva synes du om at Salangen kommune innfører eiendomsskatt fra 2012 ? (Skriv din mening med navn i kommentarfeltet under)