Kommende torsdag kommer Hålogaland teater og Trond Peter Stamsø Munch for å lage en forestilling om sjøfareren og oppdageren Jens Munk, som i 1619 dro ut for å finne Nordvestpassasjen, skriver Hålogaland teater i en pressemelding.

I denne forestillingen, ved navn «Tidens korthet», er scenografien auditiv. Det vil si at lyden maler bildene for publikummet. Disse lydbildene skaper Trond Peter Stamsø Munch live på scenen ved hjelp av lydeffektene han lager i tillegg til sampling, heter det videre i pressemeldingen.

Munch ser fram til å legge fram forestillingen for publikummet i Salangen.

- Det blir kjempefint. Det er alltid fint å spille forestilling. Dette er forestilling hvor jeg tar ordentlig kontakt og kjenner at jeg og publikum er sammen. I og med at jeg gjør alle lydtingene live er det nesten som en konsert. Det er litt forskjellig for hver gang, men alltid innenfor en fast variabel, sier Munch til avisen mandag.

Munch og Hålogaland teater har så langt bare framført forestillingen i Harstad. Videre går turen til Sjøvegan den 5. mars. Så langt kan Munch melde om gode tilbakemeldinger.

- Det har vært kjempefint å framføre så langt. Folk er veldig berørt og oppildnet. Folk kommer og spør om det som skjer i forestillingen er ekte. Forestillingen er basert på ekte hendelser.

For Munch har forestillingen en personlig betydning. Personen forestillingen handler om, Jens Munk og Stamsø Munchs far deler nemlig etternavn.

- Det vanvittige sammentreffet er at min far også het det samme. Det er veldig rare tilfeldigheter. Sjøfareren lette etter nordvestpassasjen og gjennom dette kan jeg lete etter faren min. Det er en vill actionhistorie og det er en histore om å savne faren sin, forteller Munch.

Munch oppfordrer Sjøvegan-publikummet til å ta turen på forestilling på torsdag.

- Du må komme og se. Dette er en type teater du ikke har sett før.