Folk hygget seg og gikk rundt treet

Julegrana på torget ble i tradisjon tro tent i går på den første søndagen i advent. Det var kaldt, og nydelig måneskinn under hele arrangementet der rundt 100 mennesker hadde møtt opp. Mange møtte også opp på julekafeen og konserten til Salangen skolekorps på kulturhuset etter arrangementet på torget.

Ordfører Ivar B. Prestbakmo tente julegrana for femte gang som ordførerTalte til folket
Ordfører Ivar B. Prestbakmo holdt tale og fortalte om gledene ved jula, og det og hygge seg i lag med andre mennesker i denne tiden var svært viktig, poengterte ordføreren ovenfor de oppmøtte salangsværingene på torget. Etter å ha holdt talen tente ordføreren den nydelige grana til folkes store glede.


Juletoner
Tradisjonen tro spilte skolekorpset til gangen rundt juletreet. Selv om det var kaldt for korpsmedlemmene og spille denne ettermiddagen var stemningen til og føle og ta på blant folket som ivrig nynnet med og gikk rundt treet. Dette er 21. gang at Sjøvegan har et eget juletre på torgallmenningen i sentrum.

 

Nikolay Jones og pappa Christopher Jones synes juletregangen var mest artig

Artig å gå rundt treet
Lille Nikolai Jones på 3 år og pappa Christopher Jones synes begge det var veldig artig og trivelig og gå rundt juletreet søndag ettermiddag.
- Veldig fint, og hyggelig med julesanger på denne dagen, sa Christopher til Salangen-Nyheter etter at arrangementet var slutt.

 

 

 

 

Tekst og foto:

Jon Henrik Larsen