Adventstiden er jo forventningen til det som skal komme. Symbolet på at det tennes et lys i mørketida, er jo å tenne julegrana, til glede for alle. - I denne tiden er det viktig at vi tar vare på hverandre. Det er mye som skal gjøres frem til jul. Det skal vaskes og bakes og alle har mye å gjøre. Men på Sjøvegan skjer det mye i denne travle tida, og da er det viktig at folk kan stoppe litt opp og få med seg det som skjer. Jeg vil be om at alle kommer frem til juletreet og danner ring rundt og holder hverandre i hendene, i det vi nå tenner julegrana. Når den er tent vil det komme julesanger som vi kan synge med på og gå rundt treet, sa ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo i sin tale.

julegrantenning_BIG.jpg
Omlag 200 mennesker møtte opp for å få med seg den tradisjonelle julegrantenningen i sentrum av Sjøvegan. FOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN


Se opptak fra direktesendingen av julegran-tenningen i Sjøvegan-sentrum:


Adventskafé
Når gangen rundt juletreet var over, forflyttet mange av de fremmøtte opp til kulturhuset. - Det er et arrangement med adventskafè i kulturhuset som er i regi av korpset. Her ble det anledning til å kjøpe seg kaffe og kaker og ha en hyggelig prat med hverandre. Så jeg oppfordrer dere å bruke litt tid denne ettermiddagen til felles hygge på kulturhuset, avsluttet ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo i det gang rundt juletreeet startet til tonene av "Glade Jul".

julegrantenning_ingress3.jpg
Det var et forrykende show på kulturhuset etter julegrantenningen. FOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN


Underholdning
Til Salangen kulturhus hadde rundt 100 personer funnet veien til god underholdning fra scenen. Det så ut som alle koste seg med kaffe, kaker og flerkulturell underholdning. Det var også salg av lodd og og godis til de minste. Vi fikk se oppvisning av drilltroppen, samt et teaterstykke som heter "Møte mennesker" og så fikk vi se hvordan "Julenissen reddet Jula". En sketsj med utdøvere fra flere nasjoner, godt iscenesatt og fremført. Alle opptredene fra scenen ble godt mottatt av publikum, skal man bedømme etter den store applausen. Dette virket som et veldig populært innslag i starten på adventstiden.

julegrantenning_ingress6.jpg
Omlag 100 mennesker møtte opp på kulturhuset for å få seg noe godt å bite i på ettermiddagen på lørdag. FOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN
 

julegrantenning_ingress4.jpg
Det var flere sketsjer som ble framført på kulturhuset. Blant annet en sketsj hvor nissen gjorde sitt aller beste til å redde julen. FOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN.