Det var en forykende revy tiendeklassen leverte torsdag kveld. Her fikk ungdommene virkelig slippe seg løs med parodier på alt i fra lærerne til Anna Anka. De hadde sang og musikk og en egen miss universe konkurranse. Det meste av nummerne som ble fremført har ungdommene brukt mye tid på og satt sammen selv. Det har jobbet iherdig, og de siste dagene har det vært øvelse og repetisjon, om og om igjen for å være sikker på at alt skulle sitte.


Også USAs president, Barack Obama la turen til Salangen, og julerevyen til 10.klasse. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Fullsatt

Det var denne kvelden satt opp 300 plasser til publikum og Salangen kulturhus var fyllt til randen av folk som ville se revyen. Og de fikk virkelig en opplevelse. Latteren satt løst og jubelen sto mang en gang i taket. Ungdommene viste en oppfinnsomhet og et engasjement som slo selv de mest garvede revyartistene. De hadde gjennomførte nummer og så var alle temaer de benyttet meget dagsaktuelle. De harselerte med alle, lærerne, politiet og selv ikke Salangen-Nyheters redaktør og eier, Jon Henrik Larsen slapp helt unna. Men en som kanskje fikk testet sine grenser, mer en andre var rektor ved Salangen skole, Lars-Georg Nordhus som ble ikledd rollen som engel, hengende fra taket, til stor jubel og latter fra publikum.


Elevene i 10.klasse hadde laget sin egen versjon av "Miss Universe". FOTO: JON HENRIK LARSEN


Flere innslag
3 drilljenter skulle og ha et eget oppvisningsnummer, men på grunn av uforutsette hendelser måtte to avbryte og de må derfor i hui og haste hente inn to vikarer og de greide seg forbausende bra til publikums store fryd. Vi fikk og høre en vakker sang av Terese Figenschau som spillte gitar og sang. Helt tl slutt fikk en lærer seg en litt mere spesiell julegave fra elevene. Læreren hadde varslet om at det ikke skulle strippes i år, og de hørte på henne, for det meste. Det var nemlig en meget spesiell skyggedans som ble fremført bak den store skjermen på scenen til sangen "Im sexy and i know it", til stor jubel og latter fra publikum.


Også rektor ved Salangen skole, Lars- Georg Nordhus imponerte i forestillingen som engel. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Vellykket

Totalt sett ble dette en meget vellykket kveld og elevene var selv veldig fornøyde. Blant publikum var det bare lovord om revyen. Også lærerne var veldig fornøyde. - Jeg så stolt over innsatsen til disse ungdommene, de har jobbet knallhardt for å få til dette, sa Hilde Nyland Pedersen. Ungdommene selv takket både lærerne og foreldrene for hjelpen og så fikk selvsagt Torfinn Utheim og Jøran Glad Berthinussen en stor takk for at de sørget for at lys, lyd og annen teknikk fungerte slik det skulle. Foreldrene var naturlig nok veldig stolte over det ungdommen deres hadde prestert denne kvelden.Også lærerne ved Salangen skole fikk sitt i revyen. Her er det Alvin Sagerup som blir parodiert på scenen. FOTO: JON HENRIK LARSEN