Lørdag formiddag ble kreativ leder, snekker, maler og akuttsykepleier, Vibeke Kråbøl sin sammensatte julegrend offisielt åpnet og avduket i Sjøvegan-sentrum. Nærmere bestemt i vinduene til Strandsenteret. Kråbøl er den kreative sjelen i Salangen som har tatt initativet til å lage en slik julegrend.

Tomtekjøp som kommer de eldre tilgode

Kråbøl har stått for designet og tilriggingen av grenda, og malt bakgrunnen i det lille samfunnet. Men de ulike pepperkakehusene er det innbyggere i Salangen som selv har laget og levert for å få utstilt. Hver enkelt pepperkakehus har fått plass på sin respektive tomt som folk selv har betalt for i grenda. Pengene fra tomtesalget i år skal gå til Salangen bo- og eldresenter. Midlene skal brukes på et godt formål som skaper glede for beboerne der. Det kan være en konsert, målltid eller noe annet som skaper en felles hygge på senteret.

Kreative

Det er ikke mangel på kreativitet blant folk i Salangen på hva man kan skape av litt pepperkakedeig. Noen har laget en kirkebygning som kan ligne litt på Salangen kirke. Mens andre derimot har laget Mummi-huset kjent fra barne-tv. Til og med den nye Bunnpris- butikken har fått sitt eget hus i julegrenda. Det ble så mange bidrag, at julegrenda måtte utvides med ekstra tomteplasser, eller nærmere bestemt åtte moduler på hjul for å få alle bidragene med. Totalt 29 hus er satt inn i grenda.

Spesielt er det og besøke denne utstillingen utenfor Strandsenteret på kveldstid når det er mørkt, for det er da den virkelig kommer til sin rett med lysene og den kunstige snøen, figurene og husene.

Juletreet tent

Lørdag ettermiddag ble også årets juletre på torget tent. Her var det flere sjeler som møtte frem for å se treet spre lys og glede i ventetiden som vi nå er inne i. Dessverre var det ingen korpsmusikk i år, som det har brukt å vært ved anledninger tidligere. Men det ble gang rundt treeet ved hjelp av julemusikk på høytallere. 

Det er Salangen Næringsforening som har pyntet Sjøvegan med julelys og har hatt ansvaret for at juletreet kom på sin rettmessige plass - i år igjen!.

julebyoggranbig2.jpg
Julegrenda har fått mange bidrag fra folk i Salangen. Så mange bidrag at grenda måtte utvides frra opprinnelig tanke. Nå har alle fått "tomt" for sitt pepperkakehus i grenda. FOTO: JON HENRIK LARSEN

julebyoggranbig3.jpg
Julegrenda kan man ta i nærmere øyensyn dersom man besøker Strandsenteret på Sjøvegan. FOTO: JON HENRIK LARSEN

julebyoggranbig4.jpg
Mange barn og voksne stakk lørdag ettermiddag og kveld innom for å se på julegrenda som lyste opp fra vinduene på Strandsenteret. FOTO: JON HENRIK LARSEN.