Om koronasituasjonen holder seg forholdsvis rolig, slik den gjør nå, vil det bli holdt fallskjermkurs på flyplassen ved Elvenes.

For de som søker adrenalinrushet, vil det også bli mulig å hoppe i fallskjerm.

- Vi kjører kurs i Salangen i juli også så framt situasjonen holder seg slik den er nå. Da blir det kurs fra 17. - 19. juli under Midnight Sun Boogie, sier Terje Skaland, leder i Troms Fallskjermklubb.

Det vil bli muligheter for å hoppe blant alle som måtte være interessert.

- Det ser ut som det kommer til å gå relativt som normalt. Det blir hopping for erfarne hoppere, elever og andre hoppere, sier Skaland.

Han forteller at folk ikke behøver å være redd for høydene oppe i skyene.

- Man får ikke høydeskrekkfølelse. Å hoppe er som å se ut av et vanlig fly, men uten høydeskrekkfølelsen, sier han.

Det er riktignok ikke bare i Salangen det skal være fallskjermhopp og kurs.

Det blir nemlig også kurs og hopp på Bardufoss.

- Skal også være på Bardufoss. Vi prøver oss til helga så fremst vi får nok elever. Det blir et grunnkurs, så tar vi hoppingen uka etterpå, sier han.

Alle koronahensyn blir tatt i løpet av kursingen og underveis i hopprosessen.

- Vi har bare hatt lov til å hoppe i to-tre uker i løpet av dette halvåret. Vi har en del tiltak ved vasking av fly, sier han.

Tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg.

- Det har vært noen tilbakemeldinger etter at vi har lagt ut på Facebook. Det bruker å være veldig stor interesse og mange som har lyst, men så handler det om penger og at noen synes det er skummelt, forteller Skaland.

Mer informasjon kan du finne her.

Fallskjerm_BIG2.jpg
HOPP: For dem som er ute etter å få et adrenalinrush blir det mulig å prøve seg på fallskjermhopp på Elvenes i juli. Eventuelt kan det gjøres på Bardufoss. FOTO: PRIVAT