Tor-Eilif Emaus er nytilsatt i jobben som flyktningkoordinator.  Han er opprinnelig fra Kvalsund i Finnmark, men har hatt base i Troms siden 1980. Tor-Eilif er utdannet sykepleier med erfaring fra Forsvaret, Bardu kommune, NORAD (Fredskorpset), Flyktninghjelpen, asylmottak, LHL og Røde Kors.


Utlandet
Tor-Eilif og familien bodde til sammen 5 år i Tanzania i perioden 1985 til 1992. Etter det har han vært medlem av Flyktninghjelpens beredskapsstyrke (NORSTAFF), noe som førte til oppdrag for UNHCR (Høykommisæren for flyktninger), UNICEF og UNOCHA. Han har hatt oppdrag i Rwanda, Liberia, Sør-Sudan/Kenya, Pakistan (Afghanske flyktninger), Sri Lanka, Thailand (burmesiske flyktninger) og Etiopia (Ogaden).


Bosetting av flyktninger
I Lavangen skal vi nå forberede oss på å ta imot de 15 første flyktningene som kommer i høst. Vi vet ikke ennå konkret hvem dette blir, men vi snakker om 3-4 familier med barn. Vår første og største utfordring er nå å få midlertidig bolig inntil de nye leilighetene i Sneverbakken er klar til innflytting i mars/april 2015. Grunnarbeidet er nå igangsatt.


Vi har behov for å leie bolig
Har du et hus i Tennevoll nærområde som du kan tenke deg å leie ut i perioden 15.september i år til april neste år, så nøl ikke med å ta kontakt med kommunens administrasjon. Ta gjerne direkte kontakt med Tor-Eilif på telefon 901 45544.


Kilde: Lavangen.kommune.no