I mange år har artist Tor Sigurd Larsen hatt et ønske om å gi ut en helt egen julesang, og i vår tok musikeren grep og begynte planleggingen. Mens majoriteten av folk lå og latet seg i sommersola, satt Larsen og skrev om snø, kulde og sølvguttene, før han tidligere i høst pakket gitarer og bass for å tilbringe høstferien på Rørbakken hvor han spilte inn den rykende ferske julesangen "Jul her i nord".


Basert på egne opplevelser
Larsen forteller i intervju med nettavisen at han gleder seg nå over å endelig ha fått gitt ut en julesang. – Ønsket har vært der i mange år, men det har ikke blitt noe av det før nå. Det var i vår at jeg satte meg ned å skrev noen stikkord om opplevelser som jula fører med seg. Teksten handler jo om nettopp dette, de nære tingene, tiden man tilbringer sammen med familie og venner, juleferie og forventninger. Selv om dette ble skrevet i sommerferien var det lett å sette seg inn i rette stemningen og basere det på både egne erfaringer og minnene fra barndommen, forteller Tor Sigurd.


Håper på god mottagelse 
Etter tre dager med innspilling på Rørbakken gikk materialet videre til Ronald Alertsen ved Utsikten Studio hvor de siste detaljene ble lagt inn, før det hele ble mikset og mastret. Nå ligger det ferdige produktet ute på populære musikkstrømmetjenester som Spotify og Tidal, i tillegg til YouTube, til glede for alle som ønsker seg kortreiste toner til den kommende høytiden. Larsen håper "Jul her i nord" blir godt mottatt blant folk og at de tar den med seg i sin jule-spilleliste.


Hør Tor Sigurd Larsen - Jul Her I Nord: