John Arne Karlsen, avdelingsleder i SpareBank1 Nord-Norge for Balsfjord og Målselv, forteller at innhenting av legitimasjon er pålagt for å beskytte kundene mot ID-tyveri, svindelforsøk og økonomisk kriminalitet.


Gyldig legitimasjon
Ved fremvisning av legitimasjon kreves pass om kunden har eller ønsker BankID eller bankkort med legitimasjon. Om kunden ikke har pass, kan kunden vise norsk førerkort eller bankkort med legitimasjon utstedt av annen bank. Om kunden har utenlandsk pass, reisebevis eller utlendingspass er det mulig oppholdskort eller registreringsbevis for EU/EØS-borgere må fremvises. Ingen over 78 år blir i første omgang bedt om å legitimere seg overfor banken.


Informasjon sendes ut
— Brev og melding i Nettbank med informasjon sendes mange kunder fra neste uke, sier Karlsen i skriv til Salangen-Nyheter. Kunder med Nett- eller Mobilbank får varsel ved pålogging om å besvare noen spørsmål, da dette er en del av det myndighetene krever for å sikre enkeltpersonens bankkonto. Ellers er det videre informasjon på bankens nettsider.


Gjør det enklere for kunder
For at kundene i området skal ha mulighet til å legitimere seg, er det utvidet åpningstid på SpareBank 1 Nord-Norges kontorer på Bardufoss og Storsteinness hver torsdag i uke 44, 45 og 46, og lørdagsåpent på samme kontor i samme uker. For kommuner som ikke har bankkontor bil utsendte fra banken besøke kommunene. — Vi kommer til Salangen senere med nødvendig utstyr, slik at de som ikke kommer seg til banken på Bardufoss kan få mulighet til å gjøre det lokalt, forteller Karlsen. Da fristen for legitimasjon er 15. november, anbefaler han også at kundene oppsøker banken ved første anledning for å unngå kø på slutten av kampanjeperioden. Han ber også kundene være opperksome på at om kunden unnlater å fremvise legitimasjon og oppgi andre informasjoner banken krever, vil det medføre at kundeforholdet sperres.