Linas Johan Hanssen Hauge har startet sin lange marsj fra Røst til Andenes, en tur han går til ære for sin tante som han mistet til kreft.

Han går til inntekt for Kreftforeningen. Første etappe starter på Røst før ferden tar han videre til Værøy.

På telefon med nettavisen kan han meddele at alt er fryd og gammen i solveggen.

- Jeg koser meg i solværet. Det er knallvær. Turen er startet og nå sitter jeg en liten haug på Røst og spiser middag, sier Linas.

Turen han legger ut på vil ta omtrent en måned.

- Jeg mener det er over 600 kilometer jeg skal gå. Turen vil ta omlag 34 dager, forteller han.

Han har brukt tiden godt til å forberede seg i forkant av turen.

- Jeg har gått litt med storsekken på langs veien, gått en del på ski og løpt. Jeg har belastet kroppen på variert nivå. Det har vært litt annerledes forberedelser i forhold til forrige gang, sier Linas.

I forhold til det matmessige på turen har han allerede vært på visse steder i forkant og lagt igjen rasjoner i forskjellige depot på ruta han skal gå.

- Jeg har rasjonert mat og satt ut depot på en av strekkene hvor jeg vet at jeg ikke har en matbutikk i nærheten på syv dager. Jeg håper depoet ikke er spist av rev og andre dyr når jeg kommet fram. Nødløsningen er i så fall å få haik til nærmeste butikk, hvis det alt viser seg å bli helt umulig, opplyser han.

LinasRøst_BIG2.jpg
OMGIVELSER: Linas får nok sett en mange fine omgivelser på hans reise fra Røst til Andenes. Her avbildet på Røst. FOTO: PRIVAT