Vinteren er en fin tid til å bedrive håndarbeid, da er det greit med inspirasjon, og hva er vel da bedre en lokal inspirasjon fra Salangen? Sara Ratkje og moren Randi har nå laget en egen strikkeoppskrift på en festdrakt inspirert av Troms bunaden. Denne uken la de ut oppskriften for salg på nettstedet ravelry.com, og responsen har vært overveldende med over femti salg på under to dager. Det hele startet under 17. mai i fjor med en idé Sara fikk om å strikke en festdrakt til sine tantebarn. – Jeg begynte å tegne ned mønsteret på et excel ark, og tok ideen videre derifra og drøftet sammen med mamma. Det finnes faktisk ingen strikkeoppskrifter som etterligner Troms bunaden, men derimot finnes det oppskrifter på både Nordlandsbunaden og Senjabunaden, forteller Sara Ratkje.


Datter tegnet, mor strikket
Det er mor Randi som har stått for strikkingen, og Sara forteller at det er lagt ned veldig mye tid i å utvikle denne festdrakten. – Det tok flere forsøk før vi ble fornøyde, den første drakten vi lagde fikk litt feil farge, så vi gjorde litt forskjellige prøver, før det til slutt endte opp slik den er i dag. Da vi endelig hadde drakten klar syntes vi den var så fin at vi bestemente oss for å legge oppskriften ut for salg på nett, forteller Sara.


Populær på sosiale medier
Da Sara postet bilde av den ferdige festdrakten på en Facebookgruppe dedikert til de med interesse for strikking fikk den enorm respons. – innlegget har allerede fått over 3 000 likes og 500 kommentarer. Det er helt overveldende hvor god responsen har vært, sier Sara Ratkje. Den strikkeglade mor og datter har også en Instagram profil de har kalt Strikkefamili1 hvor de stadig legger ut sine mange flotte hjemmestrikkede klær, til glede for de mange interesserte.

Klikk her for å se festdrakten

strikkefamili1_festdrakt_artikkelfoto.jpg
Sara forteller til nettavisen at hennes niese, Filippa (avbildet) likte drakten så godt at hun ikke hadde lyst å ta den av seg da de var ferdige å fotografere. FOTO: PRIVAT