Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
farligkuppelbig
På bildet: Nils-Arne Sjøseth er glad for at han oppdaget den smeltende lyskuppelen i tide. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Ble heldigvis oppdaget i tide:

Lyskuppel kunne tatt fyr

Nils-Arne Sjøseth (bildet) kjente brentlukt i trappegangen. Da han sjekket nærmere var det lyskuppelen som holdt på og ta fyr. - Det var skremmende og se hvor lett det kunne tatt fyr, sier Sjøseth til nettavisen.


En brann i et bolighus kan fort oppstå. Det fikk Nils-Arne Sjøseth på sørsia av Sagfjorden erfare her forleden. - Jeg kjente en brentlukt i trappegangen da eg skulle gå opp til loftet. Da jeg sjekket nærmere, var det lyskuppelen på lyset i trappa som holdt på og ta fyr. Denne kuppelen var av plast. Vanligvis er disse kupplene i glass, men denne var montert i plast av elektrikeren for noen år tilbake, sier Sjøseth til nettavisen.


Pæra smeltet plasten
Årsaken til at den plastbelagte kuppelen holdt på og ta fyr, var at lyspæra hadde kommet for nært kanten av kuppelen, og hadde dermed begynte og smelte plasten. - Antakelig har noen kommet borti kuppelen, slik at den har blitt litt bøyd mot pæra. Mer skulle det ikke til, sier Nils-Arne Sjøseth og ser på den brente kuppelen.


Denne lyskuppelen kunne tatt fyr, dersom Sjøseth ikke hadde oppdaget det som skulle til og skje. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Vær observant
Nils-Arne Sjøseth, som også er feier i Salangen, ber nå folk om å ta en eksta rundei huset i disse førjulstide, for å sjekke at det ikke kan være noe som kan ta fyr. - Det er jo den måneden i året da det oppfordres å sjekke røykvarslere og lysmansjetter. Men det er også lurt og sjekke, for de som har et gammelt sikringsskap med skrusikringer, at disse sikringene sitter godt fast. Spesielt inntakssikringen er viktig og sjekke, sier Sjøseth. Han oppfordrer også folk om å ha en liten brannøvelse i hjemmet, for å ha rutinene i orden, dersom en brann skulle oppstå.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn