I løpet av 4-5 år har det vært en stigende økning av nordlysentusiaster som kommer reisende til nord i håp om å fange nordlyset. Oddgeir Sagerup i samarbeid med Bjørnar Hansen har derfor satt opp et kurs i nordlys- og nattfotografering på den idylliske Sandøya i Troms. - Dette er noe vi har ønsket å gjøre i mange år, og det eksistere ikke et slikt tilbud i dag. Det er mange som kommer nordover og ikke helt vet hvordan man tar gode bilder av nordlyset. Dette kurset vil være et grunnleggende kurs i nattfotografering. Vi reiser til Sandøya som er en idyllisk øy; langt fra bilvei og neonlys som vil gi unike bilder i et unikt landskap, forteller Sagerup.


Erfarne fotografer
Tromsø fotografen Bjørnar Hansen vil også være med som instruktør. Oddgeir har flere års med erfaring med nordlysfotografering og tok sitt første gode nordlysfoto allerede på 80-tallet. Siden da har de begge jobbet allsidig med fotografering, både proffesjonelt og som hobby. Sammen vil de jobbe aktiv med å finne de beste stedene for å fotografere nordlyset.


Luksusproblem
Det er ikke mange dager siden de åpnet nettsiden med påmelding til fotokurset. Interessen er allerede stor. - Vi har bare plass til ti stykker for hvert kurs. Vi har mottatt påmeldinger fra hele verden, og dette er nesten et luksusproblem. Vi må kanskje sette opp en venteliste, sier Sagerup avslutningsvis til nettavisen. For informasjon av kurset følg linken her.