Lørdag holdt de to kjente nordnorske artistene Maria Hakaas Mittet og Lars Bremnes konsert på kaikanten på Lundkaia på Finnsnes.

De to har reist fra havn til havn og hatt konserter i forrige uke, og nest siste stopp var hjemkommunen til Maria Haukaas Mittet, nemlig Senja. 

Været kunne ikke vært bedre for en slik konsert som absolutt var tegnet i det nordnorske sangregisteret med melodier som "Båten og båra" og kjente bånsuller fra Nord Norge.

Men også artistenes egne melodier ble fremført i skjønn rekkefølge. 

Norsk versjon

Rosinen i pølsa for de rundt 250 fremmøtte publikummerne på kaia denne kvelden var nok å få høre den norske tolkningen til Maria og Lars på melodien "House by the sea" som Moddi fra Senja har skrevet selv (Se video øverst i saken).

Med seg på den flytende scenen på båten "Vulkana" hadde Haukaas Mittet og Bremnes fått Bernt Rune Stray på tangenter og gitar.

En fantastisk musiker som tonesatt flere av sangene i et eget rammeverk.  Også Lars Bremnes spilte munnspill, saksofon og gitar, og Maria Haukaas Mittet litt tamburin og ukulele.

Hele konserten ble fint innrammet av kveldssola som "la seg og hvilte" over Senja til konserten var over. 

konsertmariahaaukaasbig.jpg
Den nydelige kveldssola over Gisundet i Senja kommune var bare fantastisk og nesten bestilt til den flotte konserten lørdag kveld. FOTO: JON HENRIK LARSEN