Siv Aspelund Blix er en kreativ sjel med mange jern i ilden. I de siste årene har hun utmerket seg som fotograf i Salangen Fotoklubb. - Jeg ar bestandig vært glad i å ta bilder, men det var først for tre år siden at jeg begynte skikkelig aktivt og mer manuelt. Da begynte jeg å studere litt fotografi på egenhånd før jeg kjøpte meg et ordentlig kamera, også har det da ballet på seg med flere objektiver og annet utstyr, så meldte jeg meg inn i Salangen fotoklubb og har også deltatt på none fotokurs, selv om det meste er selvlært, forteller Aspelund Blix.

000002112_Blix_photography_ingress.jpg
Det er bare tre år siden Siw Aspelund Blix begynte å studere fotografi på egenhånd, i dag er hun en meget aktiv fotograf. FOTO: JON HENRIK LARSEN.

En aktiv fotograf
Salangen fotoklubb nærmer seg tretti år, og består av omlag femten - tjue aktive medlemmer, men cirka førti totalt. Siw har siden hun ble medlemm blitt en en av de mest aktive i klubben. - Vi har møte annenhver torsdag og har enten workshop eller interne fotokonkurranser hvor vi leverer tre bilder hver og med avstemming og et poengsystem som da er grunnlag for å kåre årets fotograf. Kalenderen er hovedinntektskilden til fotoklubben og har vært utgitt siden klubben startet. Vi leier lokaler hos Sør-Troms museum hvor vi har fotostudio og printere, sier Siw.


000002112_Blix_photography_artikkelfoto1_510x703.jpg
- Vi var på tur til hytta, også plutselig så ser jeg sola kommer frem bak fjellene og det ble så flotte skygger av furuene. FOTO: SIW ASPELUND BLIX.


000002112_Blix_photography_artikkelfoto2_510x276.jpg
- Bildet er tatt en høstdag da var det fine vanndråper på gresset. Det var en lav høstsol, så da tok jeg i mot sola slik at den reflekterte seg i dråpene. Jeg lå en stund på bakken å krøp før jeg fikk tatt akkurat dette bildet. FOTO: SIW ASPELUND BLIX.


000002112_Blix_photography_artikkelfoto3_510x273.jpg
- Fra område rundt Grøtland. Brukte lang eksponering slik at havet ble litt utglattet, og dette synes jeg er en spennende teknikk å eksperimentere med. FOTO: SIW ASPELUND BLIX.