Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
oddasatmotebig
Sametingsråd Vibeke Larsen og eier av Salangen-Nyheter, Jon Henrik Larsen er fornøyd med utfallet av mandagens møte. FOTO: KARIN HASUND

Salangen-Nyheter fortsetter prosjekt:

Midler tildeles ođđasat

SJØVEGAN: Salangen-Nyheter startet sendinger av samiske nyheter på web-tv i februar 2012 som et prøveprosjekt. Det ble meget vellykket og nå kan eier Jon Henrik Larsen glede seg over at Sametinget og Troms fylkeskommune har tildelt avisen midler til videreføring og utvidelse av prosjektet.


 

For to uker siden ble det klart at Salangen-Nyheter fått tildelt midler fra Sametinget til prosjektet med samiske nyheter, og på et møte i avisens lokaler mandag formiddag ble det klart at Troms fylkeskommune også vil støtte prosjektet . - Det er svært viktig å få samiske nyheter på samisk til samer. Det er mer naturlig å få noe slikt i et område der samer er i flertall. Her er samer i mindretall, og språkmiljøet er ikke stort. Det Salangen- Nyheter gjør, er et viktig bidrag til å gjøre samisk til et levende språk. Det er veldig spennende og vil hjelpe oss å bidra til en positiv samisk identitet, sier sametingsråd Vibeke Larsen til nettavisen.


Spennende prosjekt
Ivar B. Prestbakmo, ordfører i Salangen, synes det Salangen-Nyheter holder på med er et spennende og bra prosjekt. – Jeg har fulgt Salangen-Nyheter fra de startet de første sendingene. At de har fått støtte fra Sametinget og fylkeskommunen er kjempespennende og gjør det mulig å gjennomføre prosjektet. All honnør til begge, sier Prestbakmo. – Dette åpner for spennende muligheter for samiske nyhetsendinger fra Salangen-Nyheter i samarbeid med det samiske språksenteret i Lavangen, fortsetter han.Det var ett spennende og betydningsfullt møte på Salangen-Nyheter mandag formiddag, der Sametinget og Troms fylkeskommune var representert. FOTO: KARIN HASUND


Trenger journalist
Avisen tar utgangspunkt i 2 sendinger i uken med samiske nyheter på web-tv. I tillegg vil flere av sakene i nettavisen ha et fokus på et samisk nyhetsperspektiv.  - Vi fikk 70 % av de midlene vi søkte på så vi er litt underfinansiert, og nå må vi vurdere prosjektet ut i fra det, forteller eier Jon Henrik Larsen. Salangen- Nyheter søker nå etter en ny journalist, helst en som kan både samisk og norsk. - Denne personen behøver ikke nødvendigvis ha utdannelse innen journalistikk, men må ha interesse for det vi holder på med her. Om vi ikke får tak i en to-språklig journalist trenger vi en som kan skrive godt på norsk, men da må vi ha en samisk oversetter, sier Larsen med et glimt i øyet.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn