Hun kom nemlig over en viss Mikkel Rev som hang og skrev(et) i et tre underveis i skituren hun var på vei hjem fra.

— Jeg kom tilbake fra skitur i lysløypa på Setermoen. Når jeg først fikk øye på den så det ut som om den var død. Den rørte ikke på seg og det så ikke ut som om den pustet. Jeg gikk nærmere fordi jeg ville sjekke om den var død, sier hun.

Når hun kom fram til dustemikkelen som hang i treet fikk hun en skummel følelse i kroppen.

— Jeg fikk plutselig følelse av at øynene til reven fulgte meg. Når jeg kom ordentlig nært den så reagerte den. Da skjønte jeg at den var i live, sier hun.

Hun re(v)kvirerte hjelp fra naboene for å tilse at reven kom seg trygt ned fra treet.

— Jeg måtte få tak i mine naboer slik at de kunne hjelpe meg. De tok med seg spader for å løfte den opp. Den satt kilt fast mellom trærne, sier hun.

MikkelRev_BIG2.jpg
HJELP: Aina Bjørnenak re(v)kvirerte hjelp fra naboene Einar Aarbogh (t.v) og Trond Nilsen slik at de til slutt fikk ned reven. FOTO: AINA BJØRNENAK

Å få reven ned fra treet gikk imidlertid ikke helt knirkefritt.

— Det var problematisk å få den ned fra treet, men det gikk bra til slutt. Den var redd og bet hardt fra seg i spaden. Vi turte ikke å gå helt inntil den, sier Bjørnenak.

Hun innrømmer at hele seansen var rimelig spesiell.

— Det var veldig merkelig. Jeg har ikke sett noe sånt før. Den har sikkert jaget et dyr og vært ivrig. Det var en spesiell måte å avslutte skituren på. Det kan godt hende den har hengt der uten at jeg la merke til den i løpet av skituren, avslutter Bjørnenak.

MikkelRev_BIG3.jpg
KLORTE: En periode hang skjebnen til reven ikke nødvendigvis i en tynn tråd. Snarere tvert i mot. Reven lot i hvert fall frustrasjonen gå ut over treet. FOTO: AINA BJØRNENAK