Medeierne i Coop Nord har i disse dager fått utbetalt 39 millioner kroner i kjøpeutbytte for 2020. Inkludert verdien av andre medlemsfordeler på 81 millioner kroner har samvirkelagets 102.000 medlemmer fått til sammen 120 millioner kroner i medlemsfordeler. Det er hele 14 millioner kroner mer enn i fjor!

Aldri før har Coop Nord hatt flere medeiere og aldri før er det betalt ut et større kjøpeutbytte enn for 2020. Kjøpeutbytte utbetales årlig i januar og pengene er allerede satt inn på medeiernes kontoer. Medeierne velger selv om de ønsker å ta ut pengene, eller spare dem til en hyggelig rente.
 
- I Coop er vi stolte over å være annerledes, og spesielt når overskuddet skal deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte. Coop er eneste dagligvarekjede som deler overskuddet med medlemmene. Alle kan bli medeier i Coop, og det er ekstra hyggelig å se at det er så mange unge melder seg inn. Mange er opptatt av vår delingsøkonomi, i tillegg til at verdier som samfunnsansvar, lokal tilhørighet og mulighet til å påvirke treffer mange, sier administrerende direktør i Coop Nord, Yngve Haldorsen.
 
- Medeierne er våre mest lojale kunder, som hver og en har bidratt til at vi nå utbetaler et rekordstort kjøpeutbytte. I 2020 meldte hele 5.400 kunder seg inn i Coop Nord, noe som er ny rekord, og vi har nå over 102.000 medeiere, fordelt på Troms, Ofoten og Lofoten. Den største økningen ser vi blant våre yngre kunder. Over halvparten av de som meldte seg inn i 2021 var under 30 år. Verdiskapningen i Coop Nord blir igjen i landsdelen og reinvesteres i nye butikker eller oppgraderinger av eksisterende butikker. Vårt ønske er å kontinuerlig sørge for et bedre butikktilbud til våre medeiere og kunder, sier Yngve Haldorsen.
 
De fleste medlemmene foretrekker Coops medlemsapp. I appen får de personlige tilbudskuponger, medlemstilbud, ser sine opptjente fordeler og får også mulighet til å betale via Coopay. I fjor utgjorde ekstra medlemsbonus på frukt & grønt, bleier og gjenbruksbonus på handlenett 23,6 millioner kroner for medlemmene i Coop Nord. En stor del av utbetalingene til medlemmene er også rabatt fra samarbeidspartnere som Circle K, YX, Storebrand, VING og strømleverandøren LOS.
 
- Coop ønsker å tilby medlemsfordeler både i egne butikker og gjennom lokale samarbeid. Medeiere i Coop Nord får dermed også medlemsfordeler for eksempel på Buktafestivalen, Midnight Sun Marathon, TIL, TIFF, Reistadløpet og Grottebadet. Det lønner seg altså å være medlem i Coop, også utover handel i butikkene. Det er gledelig å se at medlemmene også har nytte av våre samarbeidspartnere, sier medlems- og kommunikasjonsdirektør Marit Hemmingsen.