Jeg har alltid hatt en stor drøm om å drive egen butikk, sier Simone Houbraken. Med en blanding av Saudadialekt og nederlandsk avslører hun at hun har hatt ei «mellomlanding» før hun havna i Salangen. – Vi flyttet fra Nederland til Sauda for 4 år siden, men når dette tilbudet dukket opp var vi egentlig ikke i tvil om at det var hit vi skulle, sier hun, og får anerkjennende nikk fra ektemannen Frans.


Utvider sortimentet
Varelageret fra Bamboo fulgte med på kjøpet da de overtok butikken, men etter hvert ser de for seg at de utvider sortimentet med sengetøy, hobbyartikler og papir. – Navnet på butikken har vi valgt fordi vi mener det skal være moro å handle hos oss, kundene skal kunne more seg med det de har kjøpt, sier Simone. I tillegg til å sette sitt eget preg på butikken som til nå har vært drevet av Maryanne Winstanley, skal Simone sy en del på bestilling og tilby gardiner av god kvalitet.


God mottakelse - rask beslutning
Etter å ha feriert i Nord-Norge, hadde de begge et ønske om å kunne fl ytte hit. – Alt har gått veldig fort, sier Frans. – Det var også en fantastisk mottakelse å bli møtt av ordføreren, Frode Bruvoll og Bjørn Nordmo. – De har virkelig jobbet for at vi skulle få til dette og da barna våre sa ok til at vi fl yttet var det bare å gå i gang. – Fra vi var her på besøk i september gikk det bare en uke før vi bestemte oss, sier han. I tillegg til å hjelpe til med butikken, har Frans fått jobb på sykehjemmet.


Inkludert og verdsatt
Mens paret føler at de ble overlatt til seg selv da de fl yttet til Sauda, har det vært noe helt annet å komme til Salangen. – Her er det åpne mennesker og mye mindre stress enn i Nederland. – Selv om byråkratiet tar litt lenger tid her, får vi hele tiden hjelp til å fi nne ut av ting, sier Simone. Hun mener det er god etterspørsel etter de varene
de skal ha i butikken og de har fått mange signaler på at de gjør en viktig jobb for Salangen når de viderefører butikken i Strandsenteret. Butikken åpner offisielt lørdag 11.desember kl. 12.00.


Kilde: Bjørn Erik Jansen, Snadder