Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
solasnur1big
Fra torsdag går det mot lysere tider. Øvre Salangen sett fra Strokkenes- brua. FOTO: JULIE MARIE MYRLAND

Endelig går vi mot lysere tider:

Nå snur sola

SJØVEGAN: Nå er vinteren på sitt mørkeste og i dag torsdag varer lyset om dagen 13 timer kortere enn på sommeren, men nå snur det og dagene blir lysere og lysere for hver dag som går.


Torsdag er det vintersolverv og vi har den dagen i år som er mørkest. Men på fredag blir dagene igjen lengre og lengre lys. Det er nå vårt område på jorda heller lengst borte fra sola, men nå begynner vi å helle tilbake. Vi er med andre ord midt i mørketiden, men fortvil ikke. Det er ikke mange ukene nå før vi kan begynne å skimte lyset fra sola som nå er på tur tilbake.


Lysere tider
Hver dag nå fremover blir dagene litt lengre lyse og 19 januar har dagen blitt ca en time lengre en nå og 1 februar er den blitt to timer lengre. Slik blir det lengre og lengre lyst, helt til vi kommer til st.hans hvor vi har årets lyseste dag. Mørketiden kan være tung for mange,men når solen viser sine første stråler over fjelltoppene pleier det som oftest å letne også for dem. I mellomtiden får vi prøve å kose oss som best vi kan med levende lys og annen kos. Men vær forsiktig og pass på brannfaren rundt levende lys, spesielt nå i den mørkeste tiden og nå som vi skal feire jul og kose oss.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn