Han er tydelig godt fornøyd med året 2019, daglig leder i Polar Park Jens-Kristian Dybwad da nettavisen snakker med han. Polar Park i Salangsdalen når igjen et resultat i balanse etter en resultatforbedring på 3,2 millioner kroner i 2019. Årsaken til denne solide fremgangen er flere besøkende og en rekke kostnadsreduserende tiltak gjennomført i løpet av 2019.


Økt cruisetrafikk
Den største økningen i antall besøkende har vært på vinteren hvor det både er individuelle reisende samt flere grupper enn før. Godt samarbeid med Visit Narvik og økningen i antall cruiseanløp over Narvik Havn har vært viktige forhold som har løftet besøkstallet. Tilsammen er økningen 75 % i 1. kvartal i 2019 - mot samme periode i fjor. - Den langsiktige satsingen på vinterturisme har gitt resultater. Vi ser også at økningen fortsetter i 2020. I januar 2020 har vi hatt 18 % flere besøkende enn samme måned i fjor, forteller Dybwad. Det er i sommerhalvåret at parken har svakere vekst. Dette er noe de ønsker å jobbe med i tiden fremover. 


De sosialiserte ulvene i Polar Park er et fint skue når man besøker parken. FOTO: POLAR PARK


Vil fornye
- Vi har som mål å stadig fornye oss slik at befolkningen i regionen finner det attraktivt å besøke oss hvert år, sier Jens-Kristian Dybwad til nettavisen. Han understreker også at dyreparkens ansatte gjør en svært god jobb – og at dette har bidratt sterkt til den økonomiske snuoperasjonen. De og vi har håndtert vekst, og samtidig hatt god kostnadskontroll. Jeg er stolt av parkens ansatte, sier Jens-Kristian Dybwad.


Bjørnene Salt og Pepper har også vært en publikumsmagnet for Polar Park opp igjennom årene. 


Ca. 40 dyr
Polar Park omsatte i fjor for 14,4 millioner kroner, har 6 ansatte på heltid, samt mange på deltid. Parken har 8 ulike arktiske dyrearter, ca. 40 dyr, og er åpen året rundt.
Parken er verdens nordligste dyrepark, og råder over hele 1.100 mål.