Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Julefreden har senket seg over Salangen

Noen må jobbe julekvelden

Mens andre hygger seg med god julemat og kos i alle hjem i Salangen, må noen være på jobb på selveste julaften. På ambulansestasjonen (bildet) har man planlagt en koselig og og fin julefeiring i beredskap.På bildet: Marita Mathisen (t.v) Odd Roger Jensen og Katrhine Thomassen koser seg med julegodt på ambulansestasjonen.


Selv om julen ringes inn kl. 1700 på ettermiddagen, er det ikke alle som kan være hjemme og feire julaften ilag med familien. Noen må jobbe for å sørge for at det er en beredskap dersom noe skulle skje i samfunnet vårt. I Salangen innenfor helsevesenet er man på jobb både på sykehjemmet, Salangen Helserehab, Salangen Ambulansestasjon. Nettavisen tok turen innom stasjonen til ambulansen på Sjøvegan for å høre hvordan julefeiringen skulle gå. - Nei, her blir det koselig. Vi har nok godteri og bli kvalm på utover julaften, ler ambulansearbeider Kathrine Thomassen. Hun skal i lag med Odd Roger Jensen og Marita Mathisen jobbe hele julaften, fram til morgenen 1.juledag. - Vi har fått lov til å dra hjem til våre familier og spise julemiddag, men vi er i beredskap også da, forteller Odd Roger Jensen.På bildet: Kathrine sjekker utstyret i ambulansen for å se til at alt er klart for å rykke ut, når en akuttmelding kommer inn.


Hjelper hverandre
Alle de som er på jobb på ambulansestasjonen i år på julaften, har byttet vakter med de andre ambulansearbeiderne som hadde blitt satt opp på vakt denne dagen. - Vi hjelper hverandre, slik at de som har små unger og familie kan være hjemme med dem på julaften, sier Odd Roger. Men vi håper at det blir en rolig julefeiring for alle, og at vi får en stille jul her nede på stasjonen, avslutter Jensen.På bildet: De ansatte ved miljøteamet i barnevernet i Salangen er også på jobb julaften


Også miljøteamet i barnevernstjenesten i Salangen kommune er på jobb på selveste julaften. - Vi er her tre stykker nå, men senere i kveld blir det to stykker som skal jobbe, forteller Marit Jensen. Grunnen til at man har ansatte på jobb i miljøteamet i kveld, er for at de mindreårige flyktningene som bor i Salangen skal kunne få feire jul, og ha et tilbud på denne kvelden - da alle andre aktiviteter er stengt. - Vi prøver å lære dem litt om norsk tradisjon for mat og julaften, sier Christer Eilertsen (bildet) som også er på jobb denne julaften ettermiddag. Han fortsetter med å fortelle at han, Marit Jensen og Mona Hoel får ta fri på ettermiddagen, og feire julen hjemme med familier. - Det er viktig for oss å vise omsorg for de mindreårige flyktningene, og være i en plass som mor- og fars roller for dem, sier Marit Jensen ovenfor nettavisen.


På bildet: Mona Hoel ved miljøtemaet i barnevernet i Salangen, ordner julegavene til de enslige midreårige.


De 11 enslige mindreårige flyktningene kommer til å få servert god julemat og juledessert av de ansatte i ettermiddag. - Det blir en god mat vi skal servere her, og så blir det julepakker etterpå. Vi regner med at det blir litt spilling av tv-spill og slik utover kvelden, sier Mona Hoel som også jobber i miljøteamet.På bilder: Gunnar Woll er på vakt på Salangen drosjesentral på julaften


Nede i sentrum av Sjøvegan, på et kontor som enda er lys i, sitter drosjesjåfør Gunnar Woll og skal gå på vakt. - Jeg skal ha vakt utover kvelden. Jeg har hatt bakvakt til nå, sier Woll. Han kommer til å være hjemme og litt på stasjonen i sentrum i kveld. - Vi regner med at det blir litt drosjekjøring senere i kveld. Erfaringsmessig skal folk dra litt mellom husene på besøk denne julaften, og da må vi være på plass, sier en glad Gunnar Woll ovenfor nettavisen. Nettavisen ønsker alle de som i kveld jobber i samfunnet, en god og fin julaften !
Alle foto: Jon Henrik Larsen


Til nyhetsarkivet
Tips en venn