Jon Henrik Larsen (29) fra Salangen er autist, men lar ikke det komme i veien. Han jobber døgnet rundt for Salangen-Nyheter, og sørger for at syv andre har en trygg arbeidsplass. Jon Henrik ønsker å utvikle seg som leder, spesielt med fokus på å tilrettelegge for funksjonshemmede og andre med spesielle behov. Han vil være et forbilde for andre autister og med andre handikapp.


Inspirasjonspris
Helt Sjef er en arbeidslivs- og inspirasjonspris som deles ut til en yrkesaktiv person under 30 år, som er et inspirerende og initiativrikt lederemne. I løpet av konkurranseperioden har over 400 ungdommer fra hele Norge blitt nominert til prisen. Jon Henrik Larsen er håndplukket av juryen til å være en av 20 unge som kjemper om seieren. – Jon Henrik er et flott eksempel på arbeidsom ungdom med sterke lederevner. De som ønsker at vinneren av Helt sjef skal være fra Salangen må gi sin stemme til Jon Henrik, sier Leif Frode Onarheim, tidligere NHO-president og juryformann i Helt Sjef.

De 10 kandidatene som får flest stemmer blir vurdert av en fagjury, som til slutt kårer en vinner. I Helt sjef-juryen sitter tidligere NHO-president Leif Frode Onarheim, Paralympics-utøver Birgit Skarstein, motegründer Simen Staalnacke og Christina Nergaard i JobbUnder18.


Engasjert ungdom
I følge en ny Norstat-undersøkelse* mener 50 prosent av Norges befolkning at dagens ungdom jobber mindre enn foreldregenerasjonen, mens to av fem sier ungdom må ta større lederansvar i samfunnet. Birgit Skarstein er jurymedlem i Helt Sjef og mener kandidatene som nå kjemper om prisen representerer en positiv kraft blant norsk ungdom. – De som er nominert til Helt sjef er personer som er engasjert, har skaperkraft og lederevner.  I så måte er Jon Henrik og de andre nominerte gode forbilder for både voksne og unge, sier Skarstein. Det er ungdomsmagasinet Spirit, McDonald’s og fag- og interesseorganisasjonen Lederne som står bak Helt sjef. Vinneren kåres i Oslo i juni, der arbeids- og sosialminister Robert Eriksson også deltar.

Vinneren av Helt Sjef får 10.000 kroner, en inspirasjonsreise, samt et års oppfølging med den anerkjente ledercoachen Alf Inge Stiansen.

På kampanjesiden www.fb.com/heltsjef kan man stemme på sin favorittkandidat til prisen. Avstemmingen stenger tirsdag 10. juni kl 10.00.