På bildet: Utflyttede ungdommer fra Salangen deltok 2.juledag på romjulstreffet på kulturhuset. Og muligheten for å danse på den erverdige ungdomsklubben var en mulighet.


Hvert år arrangeres romjulstreffet i Salangen. Et treff som er laget for at utflyttede ungdommer fra Salangen skal få møtes igjen, i lag med de som bor i kommunen i dag. I flere år har det vært mer ball/bankett stil over treffet med middag og taler. I år valgte ungdomsrådet, som arrangerer treffet å prøve noe nytt. - Vi har i år prøvd å ha treffet mer intimt og koselig, i form av å ha det som et vorspiel, før folk går ut på Vertshuset, sier ungdomsrådsleder Mariell Apeland. Hun ønsker samtidig og få tilbakemeldinger fra ungdommer som var på treffet, og som kan tenke seg å gå til neste år på hva de ønsker treffet skal inneholde. Men den nye måten å arrangere treffet på, ble en suksess for de oppmøtte i år. Mange koset seg med bare å prate, mens noen benyttet muligheten til å friske opp gamle minner fra ungdomstiden i Salangen.


På bildet: Ungdomsrådsleder, Mariell Apeland var fornøyd med årets utgave av romjulstreffet.


- Koselig med klubben
Fire av jentene som har danset mange steg på dansegulvet på ungdomsklubben "Volum" på Sjøvegan, er Ann Cecillie Johansen, Dina Bergseth, Tone Steinsund og Marianne Olsen. - Det var så artig at de åpnet klubben igjen. Her har vi danset mange ganger, til ulike melodier, forteller Ann Cecilie Johansen som har vært fast klubbmedlem når hun var rundt 13-18 år gammel. - Jeg husker melodier av gruppene Solid Base, Ace of Base og Dr. Alaban var store når vi danser her for noen år tilbake, sier Dina Bergseth. De fire jentene er storfornøyde med at det arrangeres romjulstreff hvert år. - Det er en super måte å møte andre som er utflyttet på, samtidig som man kan prate om det som var før, forteller Ann Cecilie Johansen før hun stikker inn på dansegulvet til de andre jentene som roper på henne.
Alle foto: Jon Henrik Larsen