Derfor er friluftsrådet på banen og ønsker aktivisere grunnskoleelevene i de 12 medlemskommunene Ofoten, Narvik, Ballangen, Tysfjord, Gratangen, Salangen, Lavangen, Ibestad, Kvæfjord, Skånland, Harstad, Tjeldsund og Evenes.

Rådet presiserer at aktivitetene skal skje på en helsemessig forsvarlig måte og at man ikke skal oppsøke andre utenfor husstanden, men i stedet bruke sosiale plattformer til å utfordre familie, venner og naboer.

- Vi legger daglig ut forslag til uteaktiviteter med tilhørende oppgaver for grunnskoleelever. Til påske vil vi også legge ut tips til påskeaktiviteter, samt aktivitetsark. Noen aktiviteter er slik at de kan gjøres flere på samme dag, mens andre tar kanskje litt lenger tid. Vårt tips er at de som blir med velger minst en aktivitet hver dag, sier Kim Ingebrigtsen i Midtre Hålogaland friluftsråd i pressemeldingen.

Inspirasjonen til å komme seg ut i aktivitet håper friluftsrådet å fremkalle gjennom en konkurranse. Den går ut på å ta bilder og dele dem med friluftsrådet på Facebook. Friluftsrådet vil publisere et aktivitetsark som deltakerne skal fylle ut og deltakerne må tagge friluftsrådet i innleggene for å vinne.

Ingebrigtsen forteller til avisen at å komme seg ut i aktivitet er gledelig.

- Det alltid ønskelig at folk skal ta seg en tur ut og kanskje ekstra viktig i den situasjonen vi er i nå, sier han mandag ettermiddag.

Han oppfordrer familier til å finne på de enkle og morsomme aktivitetene.

- Vi kommer til å legge ut daglige aktivitetstips. Ta en tur i akebakken, bygge en snøhule og sånne ting, sier han.

Mengden med snø som laver ned i disse dager er bare positivt for de som ønsker å komme seg ut.

- Vi er velsignet med godt med snø. Det er supre muligheter ute. Hvis man legger ut bilder blir kanskje andre inspirert til det man gjør, mener han.

Konkurransene vil pågå daglig fram til påsken, opplyser han.

- Vi kjører daglige konkurranser fram til over påske. Vi har laget oppgaver fra de som går fra 1. til 10. trinn. Det er ganske mange skoler som er med på opplegget. Skolene gir positive tilbakemeldinger. At man kan hjelpe til med tips og aktiviteter er bra, forteller Ingebrigtsen.