Daglig leder i Ibestad frivilligsentral Geir-Arne Ekman forteller til nettavisen at det er mange som opplever frykt i disse dager.

Derfor valgte han i samarbeid med Ibestad Røde Kors å opprette ringevenn-tjenesten.

— Vi opprettet dette tilbudet rett og slett fordi vi får tilbakemeldinger av folk som opplever korona-viruset som skremmende, sier Ekman.

Ønsket og tanken bak å opprette ringevenn-tjenesten er å berolige folk som sitter med frykt.

— Det vi tenker med dette er å skape en trygghet ved at det er noen som ringer et par ganger om dagen. Samtidig har man en mulighet til å dele ut informasjon. Det er kanskje ikke alle som er på nett. På denne måten kan vi blant annet dele ut informasjon fra myndighetene, sier han.

Ekman opplyser at frivilligsentralen og Røde Kors på Ibestad bestemte seg for å samarbeide om tjenesten.

— Røde Kors har fått tilgang til en digital plattform der man kan videochatte, men da må folk ha tilgang på telefon eller nettbrett med mikrofon og kamera-tilgang. Tilbudet kommer til å bestå så lenge det er behov. Frivilligsentralen skal speile behovene som til enhver tid er i lokalsamfunnet. Så lenge det er behov for en slik tjeneste skal den være der. Når korona-viruset kanskje avtar vil det være naturlig at Røde Kors kjører i gang besøksvenn-tjenesten igjen. Det er ikke umulig at ringevenn-tjenesten også består, sier han.

Han oppfordrer folk som kjenner noen med et behov om å ringes til å informere dem om tilbudet som frivilligsentralen nå tilbyr.

— Hvis folk vet om noen som kunne hatt behov for dette må du gjerne gi dem informasjon om dette tilbudet. Vi blir enig med hver enkelt om hvordan vi gjør det videre. Jeg tenker at terskelen er lav for å ringe oss. Det er alltid vanskelig å nå ut til alle og de med størst behov. Det er ekstra viktig å informere folk som ikke har tilgang på nett, sier han.

Frivilligsentral-BIG2.jpg
LA UT MELDING: Dette er et utdrag av meldingen Ibestad frivilligsentral la ut på Facebook mandag. FOTO: SKJERMDUMP