På bildet: Fire måneder gamle Ole Sigurd Prestbakmo deltar aktivt i lag
med pappa Ivar på jobb som Salangens ordfører.


Det er heller sjelden at man kan se at en ordfører har med seg en nyfødt sønn med på jobb. Men i Salangen er det tilfelle. Ordfører Ivar B. Prestbakmo har den siste uken vært alene hjemme ettersom konen har vært på sykehus i Tromsø. Da har han måttet ta med seg lille Ole Sigurd på fire måneder med seg på jobb. Når Ivar B. haster fra møte til møte for å representere Salangen, har han med seg en av kommunens nye innbyggere.


Ikke vanskelig
- Det er ikke noe problem å ha med Ole Sigurd på jobb. Denne uken har det bare vært møter lokalt her i nærheten av Sjøvegan, og da har gått greit. På møter der Ivar har kommet, har den lille "solstrålen" blitt mottatt med brede smil. Ivar hadde ikke noen mulighet til å ha barnepass den siste uken som har gått. - Alternativet hadde da vært at jeg hadde vært hjemme fra ordførerjobben med Ole Sigurd, da har jeg ikke fått gjort så mye - så derfor valgte jeg denne løsningen, forteller Ivar B. Også eldste datter til Ivar, Else Fredrike var også med på jobben til pappa når hun var 9 måneder gammel.


Kanskje noe for Helga
Som kjent går fiskeriminister Helga Pedersen gravid for tiden. Prestbakmo har tro på at man kan ha unger med på jobb av og til for å skape glede på arbeidsplassen. - Kanskje jeg har startet en trend nå, ler Ivar B. Prestbakmo.
Foto: Jon Henrik Larsen