Salangsværingene og folk fra regionen forøvrig er veldig flinke å benytte den lokale dagligvarebutikken, Extra Sjøvegan. Nå er butikken i regionsenteret Sjøvegan kommet inn i en eksklusiv gruppe med landets største lavprisbutikker.

Kasseapparatet i Extra Sjøvegan endte på over 100 millioner kroner i 2021 – en fin økning fra fjoråret. Dermed er Extra-butikken en del av den eksklusive gruppen lavprisbutikker med over 100 millioner kroner i omsetning.

Aldri før har Extra-kjeden hatt flere butikker med over 100 millioner kroner i omsetning. Blant kjedens 535 butikker over hele landet, er Extra Sjøvegan blant de 44 i 100-millionersgruppen for 2021, noe som viser at butikken virkelig er en populær lavprisbutikk.

- Høy omsetning er et resultat av fornøyde kunder. Vi står på hver eneste dag for å ha de mest fornøyde kundene, og vi er veldig stolte av de gode tilbakemeldingene vi får. Det er en anerkjennelse til de ansatte i butikken, og vi retter en stor takk til våre kjære kunder, som også er våre medeiere, sier butikksjef Per Christian Schølberg ved Extra Sjøvegan.

*Saken fortsetter under bildet*

coop_extra_Agnar_ingress.jpg

Med fjorårets omsetning bidro butikken godt til at Extra-kjeden totalt nådde ny omsetningsrekord på 34 milliarder kroner og en markedsandel i dagligvaremarkedet på godt over 16 prosent etter over 150 millioner handleturer. Aldri før har en dagligvarekjede vokst raskere enn Extra har gjort siden starten i 2006.

- Vi er stolte av å være en del av en lavpriskjede som har vært i kraftig medvind gjennom 15 år i Norge. Kundene vil også være en del av vinnerlaget, og det gjør oss optimistiske med tanke på 2022, fortsetter den stolte butikksjefen å fortelle da nettavisen er innom for en prat. 

Desember er alltid en travel periode med mange kunder og høyt tempo i butikken, men ble ekstra intens som følge av smitterestriksjoner som ble innført midt i julehandelen.

- Med begrensninger for restauranter og julebord, ble det ekstra trykk på dagligvarebutikkene i desember. Jeg er veldig stolt over de ansatte som likevel klarer å yte det lille ekstra hver dag slik at kundene føler seg ivaretatt i vår butikk, avslutter butikksjef Schølberg.