På bildet: Beredskapsleder Tore Ratkje er på jakt etter en ny brann-
bil til Salangen.


Brannvesenet i Lavangen har tidligere denne uken hatt saken om ny brannbil til vurdering i sitt kommunestyre. Nabokommunen til Salangen fikk tilbud om en brannbil i fra Forsvaret i Bjerkvik. I går ble det kjent ovenfor nettavisen at Salangen også ser seg etter ny brannbil. - Vi er på jakt etter ny og mer moderne brannbil til Salangen, sier beredskapsleder i Salangen kommune Tore Ratkje.

God - men gammel
Salangen har i dag en Dodge- brannbil fra 1983. En bil som heldigvis ikke har gått mer en 10.000 km. Men nå har Ratkje & co. vært i kontakt med Norges brannskole og fått tilbud om å kjøpe en av deres brukte biler, ettersom disse skal skiftes ut i kommende tid. - Vi trenger 1,2. millioner kroner til å kjøpe en slik bil, og de har de fasaliteter vi trenger her i Salangen, sier Ratkje.

Proft utstyr
På brannbilene som Norges brannskole har finnes det blant annet klippeutstyr og annet proffesjonelt utstyr ombord, noe som Salangen vil få med på et evt. kjøp av en bil fra brannskolen. - Vi har ikke klippeutstyr og slikt som man kan trenge på en evt. bilulykke vi skulle få melding om. Vi må da ha hjelp fra Bardu eller Gratangen brannvesen i dag, sier Ratkje. Han fortsetter med å understreke at dette setter sikkerheten på prøve i Salangen.

Inn for kommunestyret
Saken om penger til brannbil skal opp i Salangen kommunestyre i løpet av desember måned. Ratkje håper at politikerne tar stilling til saken, og går inn for å anskaffe kommunen en ny brannbil. Salangen har igjennom årene hatt mange branner, noe som igjen forteller at det er behov for en ny og bedre brannbil i kommunen.
Foto: Jon Henrik Larsen