Alvhilde Sæther på Narvesen gjorde et "sjakktrekk" når hun på natten 2.juledag åpnet butikkdørene for sultne salangsværinger. Sæther serverte varme pølser i brød med drikke til folket som var ute. Fra og med klokke 02.00 til 04.00 holdt butikken åpen med pølsesalg så det sto etter!

- Hvorfor gjør du dette ?
- Nei, det er mange som er sultne og vi kan jo ikke la dem gå sultne hjem etter å ha vært på "by'n", smiler Alvhilde og serverer enda en pølse til en av sine kunder. Ideen om å ha åpent på "den store utedagen" 2.juledag fikk hun i fjor, og i år var ideen en realitet. Kundene som Salangen-Nyheter pratet med denne kvelden var kjempefornøyd med tilbudet. De understreker at tilbudet skulle ha vært der hver helg.

Gullgruve
Når folk har vært ute i helgene og skal hjem med alkohol i kroppen, er det alltid godt å få noe og spise på. Det er uten tvil et marked for dette på Sjøvegan. Salangen-Nyheter har tidligere brakt saken opp på banen. Da med gatekjøkken- innehaver Mazhar Iqbal. Han var da negativ til å ha åpent om natten når utestedene stengte, selv om han innrømmet at det var penger å tjene på å ha åpent.

-Ikke flere gang
Alvhilde avkrefer krast at hun velger å ha åpent hver helg med pølsesalg når utestedene stenger. - Nei, det har eg ikke tenkt å gjøre. Det er bare denne gangen at eg jeg gjør noe slikt, smiler Alvhilde.
Foto: Jon Henrik Larsen