I Salangen kommune, på Lavangsnes er det en gammel skole, hvor det for øyeblikket befinner seg et hyggelig par som ønsker alle velkommen inn til å ta en titt på utstillingen deres. Vidar Laksfors og Selma Köchling flyttet til Lavangsnes i mars, og har siden da blitt inspirert av området til å lage mer kunst. - Vi fikk låne den gamle skolen på Lavangsnes, som var en kjempeanledning for oss til å vise det vi jobber med. Det er et veldig fint lokale, og vi setter stor pris på det, sier Vidar Laksfors og legger til at mye av det de stiller ut har blitt laget av ting som de både har blitt inspirert av og funnet i fjorden. - Vi bruker dagligdagse ting, som for eksempel ting vi har funnet i fjæra. Vi finner nye måter å vise det fram på, noe som viste seg å være populært, siden vi fikk besøk av bortimot 35 mennesker, inkludert ordføreren på første dagen, og så langt bortimot 90 mennesker, sier Laksfors fornøyd.

Kunstutstilling_Lavangsnes_ingress2.JPG
Kunsten er unik, og vakker å se på. Hva tenker du når du ser dette?. FOTO: PRIVAT

Gode tilbakemeldinger
Laksfors kommenterer at mye av samtidskunsten er mer vanlig å finne utstilt i store byer. Men ser ingen grunn til at man ikke kan vise samme type kunstverk på bygda som man viser i storbyer byer rundt i verden. - Vi tenker selvføgelig likevel på publikum. Har de vært på slike utstillinger før? Hva kan de om kunst? Er spørsmål Laksfors ofte stiller seg selv. Han mener derimot man ikke trenger noe teoretiske kunnskaper for å forstå kunsten. - Det skal ikke være noen fasit når man tolker kunstverk.Vi forsøker å lage poetiske bilder som kan fylle tankene til besøkende, forteller Laksfors.

Kunstutstilling_Lavangsnes_ingress4.JPG
Den gamle skolen på Lavangsnes viste seg å være en perfekt utstillingslokale for paret som ønsker alle velkommen til å oppleve kunsten deres. FOTO: PRIVAT

Alle er velkommen
Utstillingen på Lavangsnes består mye av kjente ting som blir presentert på en ukjent måte, og den unike stilen kan oppleves sammen med en hyggelig samtale og både vafler, kake og kaffe. - Vi har ofte sett i byene at når vi har utstillinger, liker folk å komme og se på hva vi viser fram, og deretter trekke seg til nærmeste kafé. Det er ingen kaféer i området, så derfor har vi laget en selv kan man si, forteller Laksfors og ler. Utstillingen er åpen ut hele uka, inkludert søndag fra kl. 12.00 til 19.00, og Vidar Laksfors og Selma Köchling ønsker alle velkommen. - Det er bare å ta turen hit, det setter vi utrolig stor pris på, sier han og avslutter med å fortelle at de gjerne vil ha en utstilling i den gamle skolen igjen, men ikke kan love noe enda. - Vi har blitt veldig glad i dette stedet, og viser gjerne fram ny kunst vi lager i en senere anledning, avslutter Laksfors til nettavisen.