Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Rett inn på statsbudsjettet

Studiesenteret.no er kommet inn på neste års statsbudsjett. Bedriften har fått 2.millioner kroner i driftstilskudd. - Dette er en svært gledelig dag for oss, sier daglig leder Lars Utstøl ovenfor nettavisen.På bildet: Daglig leder i Studiesenteret.no, Lars Utstøl er svært glad for statsstøtten til bedriften.


Flertallet på Stortinget har vedtatt støtte til Studiesenteret.no, der blant annet Salangen kommune er medlem. Det er partiene Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet som sørger for at Studiesenteret.no får 2.millioner kroner i driftstilskudd på neste års statsbudsjett. Studiesenteret har tidligere ikke motattatt noe særskilt statsstøtte. - Dette betyr et ytterligere forberedet studietilbud til en lavere pris for folk i distriktene, sier Senterpartiets utdannngspolitiske talskvinne, Inger Enger.


Når ut til mange
Salangen kommune er ikke alene kommune om å delta i utdanningsnettverket. - Allerede i dag når senteret ut til studiesentra i mer enn 50 kommuner og 10 fylker. Det er Senterpartiets ambisjon å videreutvikle dette tilbudet og samtidig få ned egenbetalingen for de som benytter seg av det, avslutter Enger.


Kunne fortelle gladnyheter
Daglig leder Lars Utstøl kunne i går formiddag invitere lokalpressen i Salangen til pressekonferanse om gladnyheten. - Dette er en stor dag. Det at vi nå kommer inn på budsjettet etter så mange år, er fantastisk. Det er en stor takk til Ivar B. Prestbakmo som er styreleder i senteret, og samtidig har gjort en fabelaktig innsats for at dette er gått igjennom politisk, sier Lars Utstøl ovenfor nettavisen.
Foto: Jon Henrik Larsen


Til nyhetsarkivet
Tips en venn