Ibestad rideklubb har arrangert rideklubb for sine medlemmer. Det har gitt resultater!

Arrangert for første gang

Ibestad Rideklubb er en fersk klubb med oppstart i desember. Som nyoppstartet samlet styret seg for å se på muligheten for en rideklubb for sine medlemmer. Helga-Marlene Meyer, leder av Ibestad Rideklubb, forteller nettavisen at det har vært en suksess.

- Dette var et prøveprosjekt som vi i styret bestemte oss for å prøve ut for å se om det var interesse for det. I tillegg ønsket vi å rekruttere flere medlemmer for å ha et bredere tilbud til barn og unge i kommunen. Vi ønsker å utvikle oss og skape et tilskudd som barn og unge, samt kommunen tjener på, sier Meyer.

En uke med variert program

Rideleiren ble arrangert fra 21.-25.juni og kl.11.00 mandag var det 11 spente barn fra 7-14 år som møtte opp. De har hatt et tett men variert program fra kl. 08.00-22.00  hver eneste dag. Barna har hatt ansvaret for sin egen hest gjennom uka. De har hatt ansvar for fòring og stell av hesten. I tillegg har de hatt rideundervisning og ridning hver dag.

- I tillegg har barna hatt joggeturer og fjellturer både med og uten hest, forteller Meyer. 

Fritidsaktiviteter

Meyer forteller at det ikke bare har vært rideundervisning og ridning. Barna har hatt bli kjent- leker, padlet i kano/kajakk. De har badet og hatt sosialt samvær. 

- Barna har gjort litt av hvert. De har badet og feiret sankthans sammen med foresatte. Meyer forteller at medlemmene på rideleiren har drevet med voltige.

- Det er turning på hesteryggen, sier Meyer og forteller om barn som møtte dette med skrekkblandet fryd. - Barna var fantastiske. De ga seg ikke og de lo med stor jubel.

Har et fokus

Ibestad Rideklubb ønsker, og jobber for at alle som er med skal være inkludert. Meyer forteller om en uke der alle har vært eksemplarisk.

- Vi ønsker å skape samhold. Det er viktig at barna skaper gode relasjoner mellom hverandre. Vi tolererer ikke mobbing eller ekskludering, sier Meyer og legger til at barna har vært fantastiske hele oppholdet.

Blir gjentakelse

Det er en stolt Meyer nettavisen snakker med og hun forteller at dette prøveprosjektet har gått over all forventning og forteller at det kommer til å bli rideleir neste år også.

- Ut i fra responsen fra foresatte, deltakerne og instruktørene, er det klart at vi skal gjøre dette også neste år også. Jeg er stolt av det vi har klart å få til, sier Meyer og takker spesielt deltakerne.- Det er så gøy å se hvor mye de har utviklet seg gjennom uka både ved egen ridning, men også det å ta ansvar, forteller Meyer.

Rideleiren ble avsluttet med oppvisning for foresatte der deltakerne viste hva de hadde lært i løpet av uka. De red også kvadrilje.

rideskolebig2.jpg
Ungene så ut til å storkose seg på rideleiren som fant sted på Stall Meyer på Ibestad i forrige uke. FOTO: HELGA MARLENE MEYER